Започна подмяната на тротоарните кошчета за отпадъци във Варна, видя

...
Започна подмяната на тротоарните кошчета за отпадъци във Варна, видя
Коментари Харесай

Започна подмяната на тротоарните кошчета за отпадъци във Варна

Започна подмяната на тротоарните кошчета за боклуци във Варна, видя ДНЕС+.

Към момента са сложени единствено дребна част от плануваните 600 кошчета за замяна, които най-вече ще бъдат заменени на основни места като учебни заведения, спирки на публичния градски транспортьор, районни администрации и места, където има огромен поток на хора. До края на срокът, написан по контракт с община Варна, се чака да са сменени всички 3000 съда за боклуци.

" В момента поетапно работим с цел да подменим кошчетата за боклуци на плануваните места, както знаете неналичието на суровина за изработването им малко забави процедурата, само че се движим в период ", сподели за ДНЕС+ шефът на Дирекция " Екология и запазване на околната среда " към община Варна Тодор Колев. Той добави, че всички съдове, планувани за замяна ще бъдат заменени до 6 месеца.

Срокът за подмяната на всички съдове е 19 месеца, а е изтекла едвам година от стартирането на подмяната. От компанията реализатор обявиха, че цените на всички съдове е много повишена, заради войната в Украйна и неналичието и забаването на доставките на суровината за направата им. 

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР