Започна подготовката за широкомащабното учение в Балтийско море BALTOPS 24. Това

...
Започна подготовката за широкомащабното учение в Балтийско море BALTOPS 24.
Това
Коментари Харесай

Литва е домакин на мащабнo учениe на НАТО в Балтийско море

Започна подготовката за широкомащабното обучение в Балтийско море BALTOPS 24 .

Това заяви пресслужбата на литовското министерство на защитата, представено от Агенция Франс Прес.

" Участниците в учението BALTOPS 24 - повече от 30 военни кораба на съдружници от НАТО с екипажи от над 4000 моряци, морски пехотинци, експерти от военната авиация и други военни флотилии - се събират в пристанището на Клайпеда ", обявиха от министерството.

" От позиция на мащаба това ще бъде най-голямото обучение, провеждано в миналото в Балтийско море, в което ще вземат участие към 9000 бойци и различен личен състав, повече от 50 кораба и над 80 самолета от 20 страни от НАТО.

За първи път, макар че страната взе участие в учението от 1990 година, Швеция взе участие в учението като член на НАТО, чието влизане в фамилията на НАТО изключително укрепи военноморската мощност на алианса в Балтийско море ", акцентира литовското министерство на защитата.

Съобщава се, че учението се провежда от Командването на военноморските сили на Съединени американски щати в Европа и Африка и 6-ти флот на Съединени американски щати и ще се управлява от Щаба на военноморските сили на НАТО за нанасяне на удари и поддръжка (STRIKFORNATO).
 ISW: Русия не се е отказала от военна агресия в Балтика
ISW: Русия не се е отказала от военна агресия в Балтика

Кремъл по образеца на Брежнев вкарва в психиатрични клиники политическите си съперници

" Основната цел на учението е да даде опция на съдружниците да отработят ограничения за реагиране при рецесии и да подсигуряват свободата на корабоплаването и сигурността в Балтийския район ", се споделя в изказването.

На 4-7 юни ще се организира конференцията за морска съгласуваност на учението BALTOPS 24, проведено от Военноморските сили на Литва.
 Балтика надалеч не е
Балтика надалеч не е " езеро на НАТО " - алиансът би трябвало да укрепи отбраната си

Страните от Алианса се нуждаят от по-добро схващане на рисковете за тяхната подводна инфраструктура и усъвършенствана сигнализация за въздържане на съветски бойкот и хибридни офанзиви

Във етапа на дейните интервенции в Балтийско море, от 7 до 20 юни, ще бъдат отработени морски десант, огнева поддръжка, битка с подводници, противовъздушна защита, търсене и неутрализиране на мини, надводни и подводни дронове и редица други интервенции, оповестиха от литовското министерство на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР