Ограниченията на Запада за нанасяне на удари на руска територия

...
Ограниченията на Запада за нанасяне на удари на руска територия
Коментари Харесай

Ограниченията на Запада режат крилата на украинските Ф-16

Ограниченията на Запада за нанасяне на удари на съветска територия доста понижават успеваемостта на украинските изтребители F-16 . За това написа Business Insider, като се базира на военни специалисти.

Много от съдружниците на Украйна, в това число Съединени американски щати, не разрешават потреблението на предоставените от тях оръжия с огромен обхват на деяние за атакуване на съветски цели. Това слага Украйна в мъчно състояние - вместо да унищожава източниците на съветските офанзиви, тя би трябвало да отблъсква ракетите поотделно, което прави задачата доста по-трудна .

Освен това то дава на съветската войска повече благоприятни условия да нанася удари по украинските самолети, което ги прави по-уязвими наоколо до фронтовата линия. Според Джордж Барос, анализатор в Института за проучване на войната на Съединени американски щати, актуалните ограничавания разрешават на Русия да концентрира противовъздушната си защита в избрани райони, което понижава успеваемостта на украинските въздушни удари.

Барос съобщи, че в случай че на Украйна бъде разрешено да нанася удари надълбоко в Русия, това ще принуди съветската страна да вземе сложни решения по отношение на разполагането на средствата за противовъздушна защита, като ги отдалечи от фронта. Това, от своя страна, ще сътвори " по-голяма оперативна дълбочина " за украинските F-16 , позволявайки им да работят в по-голяма част от въздушното пространство на Украйна и окупираните територии.

Военният специалист Майкъл Бонер, който учи въздушните системи в корпорацията RAND, съобщи, че за Украйна е по-ефективно да " стреля по стрелеца ", в сравнение с по стрелите, намеквайки за преимуществото на ударите на далечни дистанции.

Въпреки че някои съдружници наскоро позволиха на Украйна да употребява стеснен брой оръжия с по-малък обхват за нанасяне на удари по Русия , най-мощните оръжия, като ракетите Storm Shadow/SCALP и ATACMS, остават недостъпни. Това лимитира способността на Украйна да унищожава основни военни цели в Русия.
 Дания трансферира още една партида F-16 на Украйна до края на годината
Дания трансферира още една партида F-16 на Украйна до края на годината

Това заяви министърът на защитата на страната Троелс Лунд Поулсен

Генерал-майор в оставка Гордън " Скип " Дейвис младши, някогашен заместник-помощник общоприет секретар на НАТО, съобщи, че поддържа премахването на всички ограничавания за потребление на западни системи в Русия, като добави, че заканите на Русия за ескалация при нарушение на алените линии остават неосъществени .

Друг проблем за успеваемостта на F-16 е техният брой. Дания, Норвегия, Белгия и Нидерландия са дали обещание да предадат на Украйна повече от 85 изтребителя , само че специалистите считат, че Украйна се нуждае от най-малко 200 самолета, с цел да бъде в действителност ефикасна.
 Русия регистрира неуспех на Съединени американски щати в образованието на украински водачи на F-16
Русия регистрира неуспех на Съединени американски щати в образованието на украински водачи на F-16

След разбиването на американски изтребител в Украйна

Военният специалист Майкъл Кларк съобщи, че Украйна се нуждае от доста повече изтребители от плануваните за доставка сега, с цел да реализира действително преимущество във въздуха.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР