Започна подаването на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци

...
Започна подаването на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци
Коментари Харесай

НАП Хасково: Започна кампанията по деклариране на корпоративни данъци

Започна подаването на годишните заявления за облагане с корпоративни налози през, оповестяват от офиса на Националната организация за приходите в Хасково. Декларацията за корпоративни налози се подава единствено по интернет с дипломиран електронен автограф (КЕП). С нея се подава и годишен доклад за активността на компанията.

Юридическите лица подават декларациите в период от 1 март до 30 юни, като 30 юни е и крайният период за заплащане на дължимия корпоративен данък. Плащането може да стане във всяка банка с попълване на вносна записка за заплащане към бюджета, посредством интернет, с пощенски запис за данъчно заплащане и несъмнено посредством виртуален или физически ПОС терминал на Национална агенция за приходите.

42 сдружения от област Хасково са подали годишните си заявления за корпоративни налози още в първия ден от старта на акцията. От офиса на Агенцията в регионалния град обръщат внимание, че неподаването на декларациите предстои на глоба, като минималната санкция е 500 лв. за юридическото лице и 200 лв. за шефа на компанията.

Помощ при обявление, както и повече информация за заплащането на налози, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на един диалог, съгласно тарифния проект на клиента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР