Започна почистващата операция в британския град, където бившият руски шпионин

...
Започна почистващата операция в британския град, където бившият руски шпионин
Коментари Харесай

Започна почистващата операция на местата, където беше отровен Скрипал

Започна почистващата интервенция в английския град, където някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал беше токсичен. Според формалните управляващи отровният сътрудник е бил превозен в „ течна форма” и в дребни количества.
Министерството на околната среда, което дава отговор за почистването, заяви, че местността към гробището в Солсбъри, където са заровени сина и дамата на Скрипал е било отворено за гости още веднъж. Но девет други места, в това число ресторанта и пъба, които Скрипал и щерка му са посетили малко преди да колабират, остават затворени, съобщи БГНЕС.
Полицията за битка тероризма работи дружно със специфичните почистващи екипи. Работата по почистването се чака да отнеме няколко месеци. Около 190 военни експерти са ангажирани в процеса по почистването.
Проби от региони и предмети, за които се допуска, че са инфектирани с нервнопаралитичния сътрудник, се изпращат в лаборатории за още един разбор, обявиха от министерството.
Съветникът по науката на министъра на околната среда професор Ян Л. Бойд съобщи: „ Благодарение на информацията събрана от полицейското следствие и нашето научно схващане за това, по какъв начин веществото работи и се популяризира ни оказа помощ да уточним равнището на опасност за всеки район”. „ Педантичността в този случай е задължителна”, добави той.
Нападението против Скрипал беше осъществено на 4-ти март в Солсбъри. Юлия Скрипал беше изписана от болничното заведение на 10-ти април, а татко й към момента е там, само че положението му е устойчиво.
Англия упрекна Русия, че е виновна за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, което Москва отхвърля. След като Лондон експулсира 23 съветски дипломати, повече от 25 други страни оповестиха сходни ограничения в символ на взаимност с Англия. Москва изрази негодуванието и отговори на тези дейности като експулсира дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР