Започна почистването към пътя за Високопланския спортен комплекс „Белмекен“. Силният

...
Започна почистването към пътя за Високопланския спортен комплекс „Белмекен“. Силният
Коментари Харесай

Стовариха тежки машини да разчитят пътя към Белмекен, Кралев: Има блокирани наши и чужди спортисти

Започна почистването към пътя за Високопланския състезателен комплекс „ Белмекен “. Силният вятър и снеговалеж попречиха това да се случи още през вчерашния ден, само че откакто метеорологчната конюнктура се възстановява снегопочистването започва. Това осведоми спортният министър Красен Кралев, който във фейсбук разгласява два видеоклипа по какъв начин тежки машини се пробват да разчистят пътя към базата, където има блокирани освен наши, само че и задгранични спортисти.

Снегорин и ратрак, благосъстоятелност на най-хубавата високопланинска спортна база в Европа, разчистват няколкометровите преспи, които бяха насъбрани в последните 24 часа. Очаква се в късния следобяд правата, която е с дължина 4 км, да бъде почистена и пътят към базата да е пристъпен.

"От през вчерашния ден съм в непрекъснат контакт с шефа въз основата Илиян Пищиков и спортистите. Няма мотиви за терзание за нашите спортисти. Условията, при които са настанени, са отлични. В момента във ВСК „ Белмекен “ се приготвят 180 спортисти дружно с техните екипи. Всички те споделят, че са извънредно удовлетворени от комфорта, който им дава спортната база ", осведоми Красен Кралев.

Тренировъчният развой на спортистите не е нарушен и се организира по график. Те са изцяло обезпечени и имат всичко належащо, увери министърът.

Освен българските национали в базата са още спортисти от Германия, Унгария и Молдова, а в събота ще дойдат и плувци от Малта.

Започна почистването към пътя за Високопланския състезателен комплекс „ Белмекен “. Силният вятър и снеговалеж попречиха това...
Публикувахте от в 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР