Започна официалната среща на президентите на Русия и САЩ Владимир

...
Започна официалната среща на президентите на Русия и САЩ Владимир
Коментари Харесай

Започна срещата между Тръмп и Путин в Осака

Започна формалната среща на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп в Осака, предават международните осведомителни организации. Планирано е тя да продължи към час и половина.

Двамата водачи поговориха оживено в резюме „ на крайник “ преди церемонията за общата фотография и откриването на срещата на върха на Г-20. "Те се поздравиха, само че не са обсъждали никакви въпроси авансово ", посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано Тръмп съобщи, че чака „ добър диалог “ с Путин в Япония. По думите на помощника на съветския президент Юрий Ушаков, водачите ще обсъдят въпроси към стратегическата непоклатимост, иранския проблем и районните спорове, в това число Сирия, Афганистан, Украйна и Венецуела.



В договарянията от съветска страна вземат участие външният министър Сергей Лавров, първият вицепремиер и министър на финансите Антон Силуанов, помощникът на президента Юрий Ушаков, замшефа на администрацията на кремъл и прес секретар на президента Дмитрий Песков. От американска страна - държавният секретар Майк Помпео, министърът на финансите Стивън Мнучин, и.д. началник на апарата на Белия дом Ик Малвейни, помощникът на президента по националната сигурност Джон Болтън, представителят на Белия дома Стефани Гришъм.

Срещата на върха на Г-20 стартира в петък сутринта. Първото съвещание ще бъде отдадено на въпросите на световната стопанска система, търговия и вложения. Форумът се организира в Япония на 28-29 юни, като тя е хазаин за първи път. Освен страните, влизащи в Г-20 - Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Мексико, Южна Корея, Южна Африка, Русия, Саудитска Арабия, Турция, Англия, Съединени американски щати, Европейския съюз и Япония, на срещата ще вземат участие Испания, Сингапур, Тайланд, Египет, Сенегал, Чили, Виетнам, Холандия, както и интернационалните организации Организация на обединените нации, Световната банка, Международния валутен фонд, СТО и други.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР