Започна обработката на софийските парковете срещу кърлежи и комари. Тази

...
Започна обработката на софийските парковете срещу кърлежи и комари. Тази
Коментари Харесай

Започна обработката на парковете срещу кърлежи и комари

Започна обработката на софийските парковете против кърлежи и комари. Тази заран още от 5 ч. на терен работят девет екипа.

По-леснодостъпните региони се обработват със особено обозначени коли, а по-труднодостъпните - ръчно.

Третирането на тревните площи е почнало още през вчерашния ден - в Южния парк, кв. „ Лозенец " и ж.к. „ Люлин ", както и в Нови Искър. Днес екипите са в Борисовата градина и регионите Банкя и Панчарево.

На към този момент обработените места се слагат осведомителни табели с данни за потребления препарат и карантинния период.

Препаратите са позволени от Министерството на здравеопазването и обработката е съобразена с визитите в парковете и градините - стартират рано заран и завършват към 10 ч., увери Цезарина Илиева - гл. специалист в РЗИ - София. Тя моли жителите да се преценяват с осведомителните табели.

Илиева уточни, че към този момент втора седмица се прави обработка против ларвите на комарите в непрекъснатите водни басейни.

Тя прикани притежателите на домашни любимци постоянно да ги преглеждат и в случай че намерят кърлежи, навреме да ги отстраняват, тъй като всеки кърлеж може да снесе до 14 хиляди яйца. Превенцията е доста значима, не толкоз обработките, добави Илиева.

Експертът напомни, че най-добре е кърлежите да се отстраняват от медицински лица.

Тя предложи да не се посещават труднопроходими неокосени места, а през април и май децата да не се оставят да седят непосредствено на тревата, както и да се прави оглед след разходка в природата. „ Любимите " места за впиване на кърлежите са гънките на коляното, ингвиналната област, врата - там, където кожата е по-нежна, изясни Илиева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР