Започна нов етап от украинската контраофанзива, чийто основен удар е

...
Започна нов етап от украинската контраофанзива, чийто основен удар е
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Започва нов етап от украинската контраофанзива

Започна нов стадий от украинската контраатака, чийто главен удар е съсредоточен на югоизток, където бойците на въоръжените сили на Украйна последователно напредват през минни полета и под ударите на съветската авиация. Това оповестява " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на двама чиновници на Пентагона.

Според неназовани украински публични лица, украински елементи, подсилени със модерно военно съоръжение и подготвени на Запад, ще се опитат да се придвижат на юг към Токмак и в случай че реализиран триумф - към Мелитопол, Запорожка област.

" Целта им е да пресечен по този начин наречения сухопътен мост сред окупираната от Русия Украйна и Крим или най-малко да напреднат задоволително, с цел да слагат стратегически значимия полуостров в обсега на украинската артилерия ", написа " Ню Йорк Таймс ".

Ако всичко върви по проект, новата интервенция може да отнеме от една до три седмици, казали украински чиновници пред вестника.

На 25 юли Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че армията пречи на руснаците да си върнат загубени позиции североизточно от село Роботино, на 20 км от Токмак.

Според заместник-министъра на защитата Анна Маляр, украинските военни не престават настъплението в направленията Бердянск и Мелитопол. Също по този начин въоръжените сили на Украйна организират настъпателни интервенции край Бахмут, пробвайки се да обкръжат руснаците в основния град.

От началото на контранастъплението украинците са освободили над 192 кв. км в южната част на страната и към 35 кв. км в източната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР