Започна най-мащабното колоездачно предизвикателство у нас Дунав ултра - над

...
Започна най-мащабното колоездачно предизвикателство у нас Дунав ултра - над
Коментари Харесай

Рекорден брой участници във велопохода „Дунав ултра“

Започна най-мащабното колоездачно предизвикателство у нас " Дунав ултра " - над 700 километра с велосипед по Северната граница на България

Събитието се организира с идеята да разпространява обитаемоте места по поречието на реката и Добруджа, осведоми

От Видин към Дуранкулак през над 110 обитаеми места, ще преминат 160 колоездачи от България и Румъния.

Евелин от село Гъмзово потегля по маршрута за пети път и както предходната година - още веднъж е с велосипед " Балкан ". С извънредно транспортно средство е и Павел Андонов от Пловдив. Той ще пътува с едноколка.

" Дунав ултра " не е съревнование, по тази причина участниците сами дефинират времето си за идване – сред 5 и 10, а най-екстремните – за най-много две денонощия.

" Сложил съм си някакъв нереалистичен период, който не знам дали ще се сбъдне – към трийсет и не знам, трийсет и три-четири часа. Трябва да стане, на доктрина е допустимо, ще забележим ", показа участникът Явор Данаилов.

Тази година самодейността е с надслова " Реката, Добруджа и морето " и със същата идея.

" Да разпространяват най-слабо стопански развития район на Европейски съюз и да му дадат вяра и религия, че той не е пропуснат ", сподели Борис Бегъмов, създател и уредник на „ Дунав ултра “.

Ето по този начин стартира деветото следващо издание на " Дунав ултра " – с рекорден брой участници, рекорден брой общини-партньори. Най-красивите и спортни хора в България.

Партньори на събитието са 12 общини, за първи път то е подкрепено и от Министерството на туризма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР