Започна националното съвещание на ГЕРБ. Очаква се на негода се

...
Започна националното съвещание на ГЕРБ. Очаква се на негода се
Коментари Харесай

Атанасова с мълниеносен отговор на ултиматума на ПП-ДБ! Предупреди, че ГЕРБ...

Започна националното заседание на ГЕРБ. Очаква се на негода се реши какво ще предприеме партията след ултиматума на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ). Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излъчва онлайн във фейсбук.

В петък от ПП-ДП настояха документално да бъде доказана поддръжката за контрактуваната сред първите две обединения законодателна стратегия. Вчера Кирил Петков сложи седем условия на ГЕРБ, с цел да продължи реформаторската стратегия, написа Блиц.бг.

Сред тях са пътна карта за правосъдната промяна, общ проектозакон за антикорупционната комисия, преправяне на Изборния кодекс и синхрон в определянето на регулаторните органи.

Първа стартира да приказва председателката на парламентарната група Десислава Атанасова.

" От през вчерашния ден се появяват някакви ултиматуми. Длъжна съмда кажа, че ние съблюдаваме към този момент оповестената общата законодателна стратегия. Държа да кажа, че тя е в 25 точки, поели сме ангажимент ", уточни тя.

" Напускането, неналичието на диалог и неналичието на разговор не е връщане на парламентаризма.Искаме разговор и изясненост по какъв начин ще работим дружно и дали ще работим дружно.Ултиматумите иусловията за нас са просто част от една игра. Ние в сходни неща не участваме ", сподели още тя.

Ние сме с ясната отговорност за това, че на България ѝе нужно държавно управление, разсъдък и път. Хора, които могат да отстояват ползите ѝ. Именно поради това сме водили всички диалози и всички задължения.

Единствено, когато ГЕРБ се ангажира, това стана допустимо и ние приехме точка 1, а точно - Наказателно процесуалния кодекс. Законът за Антикорупцията - още веднъж законопроектът на ГЕРБ получи най-вече гласове. Не позволяваме никакви рецензии, че не съблюдаваме уговорките, които сме поели ", сподели Атанасова, която в петъчния денразкри каква невиждана политическа обстановка се разиграва сега .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР