Започна настаняването на украинските бежанци в държавните почивни бази по

...
Започна настаняването на украинските бежанци в държавните почивни бази по
Коментари Харесай

На фона на протестите: Започна настаняването на украинските бежанци в държавни бази

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните почивни бази по морето.

Станцията на БДЖ в Приморско разполага с 242 места, оснанали са свободни едвам 100 свободни кревати. Първите, които се настаняват тук са най-вече майки с деца.

Украинците бързат да напущат хотелите, тъй като част от хотелиерите към този момент желаят от бежанците да им се доплаща по 10 лева след края на програмата.
 Стела Костадинова
Рая от Запорожие през днешния ден е напуснала хотел в Приморско с дребния си наследник и е струпала багажа си в стаята в станцията на БДЖ.

" Условията тук не са като на хотел. Студено е, климатикът е остарял и не работи. Но въпреки всичко има легло, душ. Купила съм храна за детето. Още не съм видяла каква ще е храната. ", показа тя за DarikNews.bg.
 Стела Костадинова
От поддръжката въз основата споделят, че не във всички стаи към момента има уреди за отопление. Не са сигурни, че в случай че си слагат още климатици инсталацията ще издържи. Близо 3000 украинци има настанени в хотели в Приморско и Китен. Част от тях се събраха на митинг до постройката на общината. Те стартираха петиция до Министерски съвет и Европейската комисия, в която упорстват държавно управление да преразгледа решението си и да продължи програмата при същите условия.

Хотелиери в Приморско отхвърлят да желаят пари от украинците, с цел да ги оставят в базите си до 15 октомври.
 Стела Костадинова
" Държавата ще вложи повече пари, за ремонт на държавните бази, в сравнение с да продължи програмата по хотелите , " съобщи хотелиерът Емилия Затова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР