Започна международната летателна тренировка European Spartan Exercise 2022“ (ESE 2022),

...
Започна международната летателна тренировка European Spartan Exercise 2022“ (ESE 2022),
Коментари Харесай

Започна международната летателна тренировка „Еuropean Spartan Exercise – 2022“

Започна интернационалната летателна подготовка „ European Spartan Exercise 2022 “ (ESE 2022), на която страната ни е хазаин за пети път.

През тази година тя се организира в интервала 3 – 14 октомври и в нея вземат участие летателен и инженерно-технически състав на военнотранспортни самолети C-27J Spartan от България, Италия, Литва и Румъния.

Основни региони за тактическа подготовка – осъществяване на тактически заходи за кацане, десантиране на парашутисти и интервенции при работещи мотори, са летищата Безмер и Чешнегирово. За повишение на интензивността на задачите на участващите екипажи те ще могат да възнамеряват задания за симулирано десантиране на хора и товари, а летище Безмер ще бъде употребявано за осъществяване на тактически заходи за кацане. По време на учението ще бъдат изпълнени задания и в региона на летище Долна Митрополия. Екипажите ще извършват полети на дребна височина, тактически полети, които са свързани с разнообразни сюжети, както и задания по превъзмогване на Противовъздушна отбрана на страната.

В структурата за командване и ръководство на летателната подготовка са включени представители на страните-участници, както и представител на Европейската организация по защита – българският офицер от Военновъздушните сили подполковник Виктор Брясков. Създаването на тактическа конюнктура и планирането на летателните задания ще бъдат под управлението на тактически инструктор от интернационалния център за подготовка на симулатор за C-27J Spartan в Италия подполковник Денис Иноченти.

Ще бъдат планувани задания за десантиране по парашутен прийом на военнослужещи от Военновъздушни сили. В сюжета на учението ще бъдат отработени процедури за авиационна здравна евакуация взаимно с екипи от Военномедицинска академия – София и екипи за авиомедицинска евакуация от Италия, Литва и Румъния.

Ръководител на летателната подготовка „ European Spartan Exercise – 2022 “ е полковник Филип Ангелов, пълководец на авиобаза Враждебна.

Международната летателна подготовка се организира от 6 години като част от програмно съглашение сред операторите на самолети C-27J от страни-членки на Европейския съюз. Инициативата за основаването на план C-27J е на Европейската организация по защита и е ориентирана към синхронизиране на методите за поддръжка на авиационната техника и уеднаквяване на подготовката на летателния и инженерно-техническия състав.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР