Започна консултативната среща при президента за двустранните отношения с Република

...
Започна консултативната среща при президента за двустранните отношения с Република
Коментари Харесай

Президентът инициира спешна среща относно Македонския въпрос

 Започна консултативната среща при президента за двустранните връзки с Република Северна Македония и предстоящата покана към нея от Европейски Съюз за започване на договаряния за участие.

По самодейност на президента Румен Радев на " Дондуков " 2 през днешния ден ще се състои срещата на тематика: " Преглед на двустранните връзки сред Република България и Република Северна Македония в подтекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и предстоящата покана към Република Северна Македония за присъединение към Европейския съюз ".

За присъединяване в нея пристигнаха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, парламентаристи, както и съпредседателят от българска страна на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси сред Република България и Република Северна Македония проф. Ангел Димитров.

След края на срещата президентът Румен Радев ще направи изказване за медиите.

" Ако Министерският съвет не отсрочи въпроса за участието на Македония, до момента в който тя не почисти историята от фалшификации, Вътрешна македонска революционна организация ще напусне ръководството ", закани се през вчерашния ден вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той ще изиска държавното управление да излезе с такова решение преди 17 октомври, когато следва Европейски съвет, на който се чака водачите на страните от Европейския съюз да вземат решение за начало на договаряния за участие на Македония и Албания в Европейски Съюз.

Решението ще се вземе единствено с безусловно болшинство. Непреодолима спънка ще бъде даже и единствено една страна да бъде срещу.

" Причината е цялата политика, която Македония води. Тя не извършва контракта за добросъседство. Активно работих за сключването му ", съобщи Каракачанов и добави, че ако Министерски съвет отхвърли сходно решение, депутатите на Вътрешна македонска революционна организация ще изоставен болшинството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР