Започна кампанията за безплатно кастриране на дворни домашни кучета, организирана

...
Започна кампанията за безплатно кастриране на дворни домашни кучета, организирана
Коментари Харесай

Кастрират безплатно дворни домашни кучета в София

Започна акцията за гратис кастриране на дворни домашни кучета, проведена от Столична община.

Кампанията се реализира със съдействието на Общинското дружество " Екоравновесие " и се осъществя за трета година подред.



В рамките на самодейността домашните животни ще бъдат кастрирани, чипирани, обезпаразитени и имунизирани против бяс . За оптимално облекчение на стопаните ще бъде обезпечен и безвъзмезден превоз за преместването на кучетата от и до общинската ветеринарна клиника " Връбница ".

" С тази акция се обръщаме към притежателите на дворни домашни кучета, предоставяйки им една в действителност неповторима цялостна безвъзмездна услуга. Ползите за домашните кучета - както здравословните, по този начин и обществените - са безспорни. За нас като община и като институция, която се грижи за безстопанствените кучета, тази акция е изключително значима и заради това, че дворните домашни кучета са един от сериозните източници на нежелани популации от кученца, които след раждането са изоставяни на улицата ". Това съобщи зам.-кметът по Околна среда в Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова.



Тазгодишната акция ще продължи до края на годината. Всички, които имат предпочитание да включат домашните си любимци, могат да заяват това на телефон 02 9314160 или в уеб страницата на www.ecoravnovesie.com.

В акцията през 2016 година на безвъзмездна кастрация и имунизация са минали близо 1 000 домашни дворни кучета, допълват от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

 Снимка 354197
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР