Започна кампания за набиране на средства за закупуването на апаратура

...
Започна кампания за набиране на средства за закупуването на апаратура
Коментари Харесай

Набират средства за видео ЕЕГ система за педиатрията на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив

Започна акция за набиране на средства за закупуването на инсталация за видео ЕЕГ мониториране за единственото поделение по детска неврология в Южна България — в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ “Свети Георги ” в Пловдив. Инициативата е на Асоциация „ Алтернираща хемиплегия в детството “ и има за цел да бъде предоставена опцията за изцяло гратис потребление на оборудването от пациенти на тази клиника. До момента единствената такава инсталация в България се намира в УМБАЛ “Свети Иван Рилски ” София и записването за проучване става за месеци напред.

В момента клиниката в Пловдив разполага с видео ЕЕГ уред, който разрешава диагностика за къси шпации на бодрост и сън. С новата и по-функционална инсталация наблюдението ще може да се организира непрекъснато, в продължение на няколко дни, което разрешава проучване на положението на най-малките пациенти в разнообразни обстановки от всекидневието.

С сходна видео-ЕЕГ система разполагат някои от напредналите в лекуването на деца с неврологични болести лечебни заведения в света, а желанието на Асоциацията е децата в България да имат опция да се възползват от тази система изцяло гратис. За да се направи сходно платено наблюдаване в най-близката клиника (в Турция), фамилията на пациента заплаща към 2000 лева

Видео ЕЕГ системата ще подкрепи диагностицирането, следенето на положението и лекуването на деца с разнообразни неврологични болести. Базовият пакет, дружно с спомагателните две камери и компютър, възлиза на стойност 18 583,11 лева Цената включва доставката на апаратурата до клиниката, монтаж и инструктаж за приложимост.

„ Апаратурата е незаменима за диференциране на епилептични от неепилептични пристъпи и за установяване типа на епилепсията ”, разяснява началникът на клиниката проф. доктор Иван Иванов.

С тази техника ще стане допустимо продължителното наблюдаване на деца с неврологични болести, като наред с ЕЕГ проучването се прави и видеозапис на пациентите. Така може да бъде изследвана по-тясно връзката сред сигналите, които мозъкът подава, и реакциите на тялото, и да се уточнят аргументите за особени краткотрайни придвижвания или държания.

Клиниката разполага с квалифицирани фрагменти, които в действително време ще разчитат показанията от проучването и ще преценят какъв брой дълготрайно да бъде то според от потребностите на съответния пациент.

„ Надяваме се хората да подкрепят акцията ни, а посредством нея и децата с неврологични болести. Идеалната ни цел е най-малките да получават съответно лекуване в страната ни и имаме вяра, че всяка стъпка в тази посока е прогрес “, показа ръководителят на Асоциацията Антон Кацаров.

Дарителска сметка:

IBAN: BG59FINV91501017298883

BIC: FINVBGSF

Банка: Първа Инвестиционна Банка

Титуляр: Асоциация Алтернираща Хемиплегия в Детството

Основание: Дарение за видео-ЕЕГ
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР