Започна извозването за обезвреждане във Франция на първите количества стари

...
Започна извозването за обезвреждане във Франция на първите количества стари
Коментари Харесай

Започна извозването на старите пестициди за обезвреждане във Франция

Започна извозването за неутрализиране във Франция на първите количества остарели препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност. Първият камион с излезли от приложимост пестициди отпътува през днешния ден от склад в Северна България, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

До края на седмицата страната ще изоставен половината от почистените досега и подготвени за превозване 255 тона пестициди. Приключена е процедурата по издаване на нотификация за реализиране на трансграничния транспорт на излезлите от приложимост препарати. Получени са единодушия от всички заинтригувани страни и от през днешния ден стартира транспортиране от България към уреди за извънредно неутрализиране във Франция.
 Ревизоро чака до 2 години да изрине старите пестициди у нас
Ревизоро чака до 2 години да изрине старите пестициди у нас

През последния месец са събрани над 50 тона

Операцията по почистване на старите пестициди стартира по предписание на Върховна административна прокуратура. Във връзка с това министърът на околната среда и водите Емил Димитров издаде заповед за възлагане на инспекция на обекти, в които се съхраняват излезли от приложимост препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност.

В осъществяване на заповедта бяха тествани над 200 склада на територията на цялата страна. Като високо рискови досега са оценени 52 склада. Списък с рисковите хранилища е изпратен на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) за осъществяване на интервенции по преопаковане, разчистване и превозване на препаратите до уреди за дефинитивно неутрализиране отвън страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР