Започна извънредното заседание на Народното събрание, което председателят Никола Минчев

...
Започна извънредното заседание на Народното събрание, което председателят Никола Минчев
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Парламентът обсъжда оставката на Стефан Янев

Започна изключителното съвещание на Народното събрание, което ръководителят Никола Минчев свика, с цел да бъде разисквана и гласувана оставката на военния министър Стефан Янев.

Ден по-рано на брифинг в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков съобщи, че " негов министър не може да употребява думата " интервенция " вместо думата " война ".

" Никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на непоклатимост на кабинета. Това държавно управление няма да гони непоклатимост, ще гони верни дейности и кардинални позиции. Мой боен министър не може да употребява думичката " интервенция " вместо думичката " война ". Операция не може да се назова, когато хиляди военнослужещи от едната и другата страна към този момент са убити. Войници, които са на възраст по-малка от тази на моята огромна щерка. Когато и тази нощ се обстрелваше наше малцинство в Украйна и българи се криеха в мазетата в Киев, тъй като се опасяваха, че техните домове ще бъдат взривени ", съобщи Петков.

Решението му не срещна утвърждението на част от жителите, които излязоха пред Министерски съвет на митинг против освобождението на Янев, както и желаеха той да заеме мястото на Кирил Петков на председателския пост.

За през днешния ден също са планувани митинги пред Министерски съвет.



Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР