Започна изследване за COVID-19 на персонала във всички домове за

...
Започна изследване за COVID-19 на персонала във всички домове за
Коментари Харесай

Започна тестването за коронавирус на персонала от социалните заведения в Пловдивско

Започна проучване за COVID-19 на личния състав във всички домове за остарели хора, за възрастни с увреждания и в центровете за настаняване от фамилен вид за деца и младежи на територията на област Пловдив. Това заяви през днешния ден регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева.

Тя посочи, че проучването се прави от РЗИ с PCR-тестове. То ще обхване общо 650 чиновници от 52 обществени институции, ситуирани в 11 общини, като най-големият брой от домовете и центровете – 33, се намират на територията на Община Пловдив.

„ За мен е доста значимо хората от най-уязвимите групи в обществото да бъдат защитени. Важно е да предотвратим риска от заразяване с рисковата болест, както и от основаването на огнища на вируса на територията на региона. Създадена е доста добра организация, като тестването би трябвало да завърши до 15 май 2020г, съобщи Дани Каназирева.

По думите й, работата на лабораториите е проведена по този начин, че да не се пречи на взимането и обработването на проби на другите пациенти.

Нови две жертви с COVID-19, инфектираните у нас са 1872

Областният шеф изясни, че при съществуването на позитивна проба за COVID-19 ще се подхващат незабавни противоепидемични дейности за ограничение на разпространяването на вируса в съответната обществена институция.

На идващ стадий се обмисля да се пристъпи и към проучване на лицата, настанени в домовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР