Започна изпълнението на одобрения спасителен план по товаро-разтоварителните дейности на

...
Започна изпълнението на одобрения спасителен план по товаро-разтоварителните дейности на
Коментари Харесай

Краят на сагата: Започна операцията по разтоварването на „Ve...

Започна осъществяването на утвърждения избавителен проект по товаро-разтоварителните действия на " Vera Su ". Според него интервенцията ще продължи 3-4 дни. Отново бе осъществен водолазен оглед на региона на случая и корабът бе обследван за нови пробойни. Отстранени са всички паднали предмети и рискови пластмасови материали от корпуса на плавателния съди, като са сложени спомагателни котви за по-доброто му стабилизиране, оповестява NOVA.

В осъществяването на проекта е планувано прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия транспортен съд, с която ще се управлява процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното ръководство на плавателния съд.

Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската организация за морска сигурност и ще се претрупва на профилирания танкер „ GALAXY ECO “. Сухият карбамид ще бъде извозен до Пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ.

Последната стъпка, която ще бъде подхваната след разтоварването е освобождение на кораба, провлачване и приемане в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпуса на кораба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР