Започна изграждането на специализирани съоръжения, предназначени за хората със зрителни

...
Започна изграждането на специализирани съоръжения, предназначени за хората със зрителни
Коментари Харесай

Нови пешеходни пътеки улесняват незрящите варненци

Започна построяването на профилирани уреди, предопределени за хората със зрителни усложнения, във варненския регион " Младост “. Те ще обезпечават наличен маршрут и ориентировка на хората в неравностойно състояние в региона. 

Районът е доста отзивчив и от оборудванията ще се възползват доста хора с двигателни, зрителни и слухови нарушавания. Това заяви пред телевизия " Черно море “ Иво Кутев, гл. специалист " Комуникации и сигурност на придвижването “ в дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към община Варна. 

" Пешеходната пътека, която се построява, съставлява естествена пешеходна пътека, отговаряща на всички наредби, само че част от нея е с паважна настилка. Тя ще обезпечава наличен маршрут и ориентировка на хората със зрителни увреждания “, сподели той. 

Община Варна работи за обезпечаването на налична среда във всички региони на града. 

" Във всички планове, които се утвърждават в община Варна, следим за наличните направления, за понижаването на бордюрите в зоната на пресичанията, т.е., всички детайли на наличната среда в града. Това е много наболял въпрос. Следваме всички нормативи, с цел да реализираме една добра среда на живота в града “, добави Иво Кутев. 

В региона към този момент завършва построяването на една от пешеходните пътеки. Преди нейното слагане прекосяването на хората е било съвсем невероятно през недостъпната и кална зона. 

" Тук минават хора с двигателни увреждания, с бастуни, с патерици, членове на нашата организация - също. До детската ясла раздават обществената столова. И аз пребивавам тук и това ми е най-късото разстояние “, разяснява Мая Шиячка от Съюза на слепите – Варна. 

От Съюза на слепите във Варна упорстват пешеходните пътеки, които се построяват, да обзет по-голяма траектория, с цел да могат нуждаещите се да се движат безвредно в региона и да имат налична среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР