Започна издигането на диги от пясък по крайбрежието на плажа

...
Започна издигането на диги от пясък по крайбрежието на плажа
Коментари Харесай

Защитават пясъчната ивица в Слънчев бряг с диги

Започна издигането на насипи от пясък по крайбрежието на плажа в курорта Слънчев бряг. Процесът ще продължи няколко дни. Тази мярка се подхваща за предотвратяване на морската линия и заведенията през зимните месеци, когато вълнението се усилва.

„ Въпреки, че времето е към момента хубаво и заплаха към този момент няма, превантивната мярка се постанова с оглед идната зима. Заради нормалният плевел вятър по това време и големите талази има сериозна заплаха морето да погълне огромна част от пясъчната линия, както и да залее хотелите и обектите в близост”, сподели шефът на плажа Кирил Спасов.

Принципът на работа е от несъмнено разстояние от брега да се избутва пясък, който на по-късен стадий ще бъде използван още веднъж. След като преминат морските стихии, насипите ще бъдат заравнени и плажът в Слънчев бряг ще посрещне първите летовници в предходния си безупречен тип.



Издигането на насипи стана годишна процедура на голям брой плажове по българското Черноморие. Едно от условията на Синия байрак е линията да се отбрани точно с пясъчни насипи. Процедурата е средство и за филтриране на пясъка.

Разстилането на пясъка ще стартира напролет. Тогава ще стартира и дейната подготовка за новия туристически сезон. Плажът в Слънчев бряг се почиства и поддържа целогодишно. Идеята е да бъде непокътнат в положително положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР