Започна големият Коледен пост, който е от 15 ноември до

...
Започна големият Коледен пост, който е от 15 ноември до
Коментари Харесай

Варивата са най-полезните храни по време на постите

Започна огромният Коледен пост, който е от 15 ноември до 24 декември . Какво да прибавим в менюто си, с цел да се храним здравословно?

Едни от храните, които ще ни дадат сила и ще компенсират неналичието на месо и млечни артикули в менюто ни са варивата - фасул, леща и ориз. Те са освен обичайни храни на нашата софра, само че са и доста потребни.

Варивата съдържат огромно количество протеини, въглехидрати, калий, желязо, калций и фибри. Можем да ги приготвим по разнообразни способи. Вижте кои са потребните им свойства:

Ориз

Оризът е с високо наличие на въглехидрати и превъзходен източник на естествена сила. Той цялостен с витамини и хранителни субстанции, които са значими за здравето – калций, фибри, желязо и рибофлавин.
 леща Thinkstock/Getty Images
Леща

Лещата е отличен източник е на фибри, витамини от групата В и минерали. Особено потребна е при анемия, поради богатото наличие на желязо.

Боб

Бобовите растения не са просто сурогат на месото, те са толкоз хранителни, че най-новите насоки в диетологията предлагат да се усили приема им.
 фасул Thinkstock/Getty Images

Важно е също да се храним по малко и по-често, а не безсистемно и несметно.

Още по тематиката:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР