Започна гласуването в село Белащица, община Родопи, където днес решават

...
Започна гласуването в село Белащица, община Родопи, където днес решават
Коментари Харесай

Белащица гласува на местен референдум дали да се отдели от община Родопи

Започна гласуването в село Белащица, община Родопи, където през днешния ден вземат решение на локален референдум дали да се причислят към община Пловдив. Това заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия в Родопи Радослав Митев.

Избирателната интензивност на към 10.00 часа е 1,33 на 100 или 23-ма дали своят вот. Жителите на селото отговорят на въпроса " Искате ли с. Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община " Родопи " и да се причисли към община Пловдив? ".

С право на глас са 1733 поданици на обитаемото място. Те гласоподават в три секции. За да бъде годно допитването, е належащо 40% от гласоподавателите да отидат до урните, а с цел да се отдели селото, от тях 50% плюс един да дадат позитивен отговор.
 Костадин Димитров поддържа присъединението на Белащица към Пловдив
Костадин Димитров поддържа присъединението на Белащица към Пловдив

Той се надява на позитивен резултат от идния референдум

Жители на родопското село учредиха през 2022 година предприемчив комитет за осъществяване на допитването. Необходимите подписи бяха импортирани в Общинските препоръки на Пловдив и Родопи за взимане на решение. Съветниците на Пловдив в две свои съвещания взеха решение с единогласие за приемането на село Белащица като част от община Пловдив. Местният парламент на Родопи обаче отхвърли настояването за допитване. През октомври тази година от регионалния шеф Илия Зюмбилев.

От полицията оповестиха, че по отношение на референдума звеното " Български документи за идентичност " ще работи през днешния ден от 8:30 до 17:30 часа.
 Под въпрос е референдумът за отделянето на Белащица от община
Под въпрос е референдумът за отделянето на Белащица от община " Родопи "

Очаква се решение на ВАС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР