Започна електронното подаване на заявления за 300 000 безплатни ваучери

...
Започна електронното подаване на заявления за 300 000 безплатни ваучери
Коментари Харесай

Отвори платформата на кандидатстване за безплатни ваучери за почивка в Гърция

Започна електронното подаване на заявки за 300 000 безвъзмездни ваучери за отмора от гръцкото Министерство на труда и обществените грижи.

Право да получат безвъзмездна отмора със фамилиите си имат и българите работещи и живеещи в южната ни съседка. Заявленията могат да се подават до 23:59 ч, четвъртък, 17 юни.

И тази година билетите за фериботи се субсидират, до момента в който за първи път дотацията за туристическо настаняване се усилва с 20% през м. август, с цел да има още по-голяма бизнес поддръжка по време на „ пика " на сезона.

Почивките по стратегия „ Туризъм за всички “ за субсидиране могат да се резервират да интервал от 1 август 2021 година до 31 юли 2022 година в туристическите пространства на регистъра оповестени в Бюрото по труда на Гърция.

Максималната дълготрайност е 6 нощувки с малко частно присъединяване, до момента в който на островите Кос, Лерос, Лесбос, Самос, Хиос и в област Еврос оптималната дълготрайност на нощувките е 10 нощувки с нулево частно присъединяване.

Над 300 000 души с ниски приходи имат право на безвъзмездна отмора, като това включва и членовете на техните фамилии. За да се възползват от предлагането, претендентите би трябвало да са работили и плащали осигуровки в Гърция най-малко 50 работни дни през предходната година.

Българите, които дават отговор на горепосочените условия също имат право да кандидатства.

Подаването на заявки и нужните подкрепящи документи се прави по електронен път, посредством Единния дигитален портал на гръцката страна gov.gr.

Програмата „ Туризъм за всички “ е ориентирана най-вече към обществено слабите фамилии и хората без работа.

Схемата на гръцкото Министерство на труда и обществените грижи е обичайната, като с изключение на подкрепяне на хората с ниски приходи, съставлява и форма на държавно субсидиране на локалния туризъм.

Тази година ще бъдат издадени 300 000 ваучери, а бюджетът на програмата е 30 милиона евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР