Започна един от най-големите фестивали на светлината в света. Събитието

...
Започна един от най-големите фестивали на светлината в света. Събитието
Коментари Харесай

Фестивал на светлината: 11-дневна арт феерия започна в културната столица на ОАЕ


Започна един от най-големите фестивали на светлината в света. Събитието включва цветни шоу стратегии, 3D съоръжения и музикални представления. Негов домакине град Шарджа в Обединените арабски емирства

Светлинното шоу се организира за 11-ти път и е едно от най-значимите културни събития за района. Всяка година го посещават стотици хиляди туристи. Тази година, макар Коронавирус ограниченията, управляващите чакат повече от един милион посетители.

Февруари идва със светлините над Шарджа. Макар че не е толкоз прочут, колкото прилежащ Дубай, градът е разгласен за културна столица на Обединените арабски емирства от ЮНЕСКО. Из целия град са непокътнати или реставрирани исторически обекти и монументи, които в този момент са осветени.

Местната просвета, история и обичаи са показани в комплицираните и внушителни картини от светлина.

„ Фестивалът на светлините е едно от главните ни събития всеки февруари. Тази година се завръща, тъй като бяхме спрели поради пандемията, с нови хрумвания, нововъведения, актьори и прекарвания за нашите посетители “, изясни Халид ал Мидфа, ръководител на борда за търговия и туризъм на Шарджа.

Фестивалът употребява енергоспестяваща технология за осветяване. А една от главните му цели е да отвори нова страница за туризма в Обединените арабски емирства след пандемията.

Фестивалът продължава до 20 февруари. Светлинното шоу се организира всяка вечер на 10 основни места в града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР