Започна делото срещу нападателите на Християн Пендиков, предаде БГНЕС. Делото

...
Започна делото срещу нападателите на Християн Пендиков, предаде БГНЕС. Делото
Коментари Харесай

В Охрид започна делото срещу нападателите на Християн Пендиков

Започна делото против нападателите на Християн Пендиков, съобщи БГНЕС. Делото против нападателите на Пендиков стартира на 28 февруари.

Отлагането му за през днешния ден беше по молба на отбраната на обвинения, която изиска в допълнение доказателства от Прокуратурата. Председателят на съда Боян Мартиноски съобщи, че против обвинения е заведено дело за побой заради ненавист и нанесени тежки телесни повреди. Съгласно процедурата Пендиков ще би трябвало да разпознае нападателите и заради тази причина Прокуратурата в Охрид е изпратила искане да се откри връзка с потърпевшия.

Припомняме, че в нападението против Пендиков, осъществено на 19 януари, участваха двама души. Основният участник Илия Спасески бе пуснат на независимост приз февруари, откакто престоя един месец в ареста. Вторият обвинен се съобщи на органите на реда самичък също в средата на февруари. Прокуратурата в града публично заяви, че Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност. Заплахите против него и фамилията му не престават и след тежкия случай.

В локалните медии, само че и доста политици, непрестанно внушават, че става въпрос за " престъпно закононарушение ", което няма политически и етнически претекстове. Македонският вицепремиер Боян Маричич даже прикани на 26 февруари прокуратурата в районен съд Македония да стартира следствие против Християн Пендиков " поради обидите, които той е нанесъл на македонците ". След побоя Пендиков съобщи, че за жалост " в РСМ е обикновено да те бият, да те псуват, да те стрелят, тъй като си българин и от полицията нищо да не подхващат “. " Пендиков ще би трябвало да потвърди тези си изказвания - че българите в Македония са измъчвани. Това не е правилно. Не е правилно, че е атакуван, тъй като е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието ", сподели Маричич и прикани прокуратурата да се заеме със случая. Маричич дава отговор за евроинтеграцията на РСМ в кабинета на премиера Димитър Ковачевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР