Започна дебатът по исканата оставка от „Има такъв народ“ на

...
Започна дебатът по исканата оставка от „Има такъв народ“ на
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда оставката на председателя Никола Минчев

Започна дебатът по желаната оставка от „ ИТН “ на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

В пленарната зала е и държавното управление отпред с премиера Крил Петков, който анулира визитата си в Азербайджан, с цел да поддържа Минчев.

Председателят на Народното събрание също е в залата и седи измежду депутатите от „ Продължаваме промяната “.

Заседанието на Народното събрание се води от заместник-председателя на Народно събрание Кристиян Вигенин (БСП).

Гласуването на оставката е генерална подготовка преди вота на съмнение против държавното управление, който ГЕРБ-СДС разгласи, че ще изиска.

Има Такъв Народ: Все едно съм на партийно заседание на Българска комунистическа партия

Има Такъв Народ показва като претекстове в настояването за освобождение на Никола Минчев нарушаване на Конституцията и на правилника на Народното събрание, както и възпрепятстване на естествената законодателна активност и на провеждането на ефикасен парламентарен надзор.

Искането с претекстовете бе прочетено от парламентарната естрада от Тошко Йорданов.

В настояването се отбелязва, че ръководителят на Народното събрание не е свикал изключително закрито заседаниеотносно присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.

Освен това вчерашното съвещание, на което беше изслушан министърът на външните работи, не се е провело при закрити врата, макар че е станало ясно, че в отчета си Теодора Генчовска ще реферира към постъпили класифицирани документи.

С тези свои дейности, ръководителят, като се изключи че наруши Правилника за организацията и активността на Народното събрание, умишлено попречи на цялостното чуване на външния министър Теодора Генчовска, се споделя още в настояването.

Андрей Гюров: Мафията ще си преброи гласовете в залата

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров разгласи, че това е показна офанзива против ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който води с чест съвещанията, а не с процедури и хватки. Гюров уточни, че задачата е ясна – „ търси се заплашване “.

„ Днес мафията ще си преброи гласовете в залата....Не предавайте българите и България на мафията. Няма да можете да си го простите “, приключи Андрей Гюров изявлението си и вбеси Движение за права и свободи.

„ Това е срам и дъно на българския парламент “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи. И изиска такива изявления да се глобяват от председателстващия съвещанието.

Кристиян Вигенин разгласи, че градус на страстите и по-висок и не предприе някакви съответни ограничения.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР