Започна дебатът между ген. Румен Радев и проф. Анастас Герджиков

...
Започна дебатът между ген. Румен Радев и проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

Започна дебатът между Румен Радев и Анастас Герджиков

Започна дебатът сред ген. Румен Радев и проф. Анастас Герджиков преди балотажа в неделя, в който двамата ще премерят сили за президентския пост.

Ето и тематиките, които те ще разясняват:

1. Актуални въпроси - ток, цени, пари и бюджет, COVID-19 и решения по какъв начин да се излезе от здравната рецесия.

2. Международна политика.

3. Отбрана и сигурност.

4. Обединението, което е е основата на решението на всички рецесии.

5. Точка всякакви - по този начин метафорично е избран кръг от въпроси от последните дни. Сред тях да вземем за пример е смяната на конституцията.

С първите си думи Радев поздрави Българска национална телевизия за хубавото студио и призна, че чака с съперника си да обменят визии за бъдещето на страната.

" Благодаря на Радев, че одобри дебата, въпреки и в предпоследния ден от акцията. Кандидатирам се, тъй като виждам страната в рецесия и имам вяра, че дружно можем да излезем от нея ", сподели на собствен ред проф. Герджиков.

На първия тур на вота безапелационно победи Румен Радев, който завоюва по публични данни на ЦИК 49,41% поддръжка, а съперникът му събра 22,82% от гласовете на гласоподавателите.

Това е първи спор за двамата, като ректорът неведнъж призоваваше сегашния президент за подобен. Радев от своя страна призна, че е взел най-справедливата позиция - да дебатира с главния си кандидат, откакто види резултата на изборите.

Моята основна цел е да има постоянно държавно управление и работещ парламент “, поде Герджиков.

Радев призна, че съгласно него също би трябвало да има такова, учредено на консенсус: „ Цената би трябвало да е деликатно премерена. Партиите на смяната имат политическата самодейност и методът, който виждаме сега е доста насърчителен – държавно управление не към министерски кресла, а към ясна визия “, сподели Радев.

Герджиков пък акцентира, че точно сходен метод е предложил самият той на партиите. „ Тогава на другите им се видя смешно, само че в този момент очевидно е на практика използвано “, добави той.

Радев изясни, че в случай че остане президент, би предложил на Петков да търси подобие по секторни политики. По думите му при предходните съвещания е имало опозиция за разговор. „ Сега мисля, че този път би трябвало да бъде извървян и да се търси компромис, който да направи всяка една от партиите “, изясни той.

Проф. Герджиков единствено поздрави Петков за това, че търси общите черти, само че и атакува Радев:

„ Ваша бе да намерите общото сред партиите, а не да ги разединявате, както вие господин Радев направихте “, сподели той.

Радев обаче сподели, че президентът е медиатор, а не съдия и не може да чертае обединения. Той добави, че за третия мандат съзнателно е избрал Българска социалистическа партия, тъй като групировката е посочила, че е задоволително виновна и диалогична.

„ На първия тур получих 80% от гласовете на ГЕРБ и 10% на всички останали. Тогава множеството обединения бяха издигнали личен претендент. Сега това се промени. Кандидатите сме двама. Лесно хората могат да се ориентират мажоритарно какъв президент търсят и с каква визия “, сподели Герджиков.

На въпрос дали Политическа партия е негова партия Радев призна, че не се занимава с инженерство в политиката:

„ Петков разкри редица порочни схеми на предходното ръководство и самичък реши да скочи в партийната политика. Това е негово и отговорност. Ако реша да сътворявам партия, аз ще застана начело. Когато имам идея, няма да блъскам други хора напред “, призна още президентът.

„ Моят избирателен резултат зависи от свободната воля на всеки българин. Трябва да се отървем от убеждението, че българските гласоподаватели са цитадела. Те имат разсъдък. Благодаря на всички свободолюбиво мислещи хора в Движение за права и свободи “, сподели Радев.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР