Започна данъчната кампания. Доходите си трябва да обявят всички, които

...
Започна данъчната кампания. Доходите си трябва да обявят всички, които
Коментари Харесай

Какви данъчни облекчения ще ползваме през 2024 г.

Започна данъчната акция. Доходите си би трябвало да разгласят всички, които през 2023 година са получавали заплащания отвън заплата, като възнаграждения или от наеми да вземем за пример.

Размерът на дължимия налог може да бъде понижен в някой от следните случаи:

Сред най-често употребяваните облекчения е това за деца: 600 лв. за едно, 1 200 лв. за две и 1 800 лв. за три деца като безспорна стойност, което е 10% от сумата, с която се понижава данъчната основа.

Данъчно облекчение до 200 лв. може да се употребява, в случай че през миналата година сте ремонтирали дома си и имате документ за платеното на майстора.

Младите фамилии с ипотека също имат опция да понижат данъчната си основа. Намаление от облагането има при пенсионно обезпечаване в третия дирек и животозастраховане.

5% отстъпка от дължимия налог ще получат всички, които подадат онлайн данъчните си заявления към приходната организация. Освен с ПИК по електронен път подаването на декларациите и тази година може да стане и по пощата и в офисите на Национална агенция за приходите.

От отстъпките и облекченията могат да се възползват единствено тези, които са заплатили старите си отговорности. Крайният период за оповестяване на приходите и заплащането на дължимото е 30 април.

" Лицата, които имат надвнесени суми могат да изберат метод, по който да ги употребяват - може в самата декларация да заявят дали желаят да погасят остаряло обвързване или да останат за погасяване на нови бъдещо обвързване. Ако лицето желае да му бъдат възобновени, би трябвало да уточни точна банкова сметка ", посочи шефът на Дирекция " Информационно обслужване " в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР