Започна 27-то издание на София Филм Фест. Звездите преминаха по

...
Започна 27-то издание на София Филм Фест. Звездите преминаха по
Коментари Харесай

Откриха София Филм Фест“ с филм на Фолкер Шльондорф

Започна 27-то издание на " София Филм Фест ". Звездите минаха по зелен килим като цветът е част от посланието на форума тази година – зелената концепция и грижата за климатичните промени. Домакините на фестивала Стефан Китанов и Мира Сталева посрещнаха специфичните посетители на вечерта, измежду които Владо Пенев, Стефан Командарев и Нина Николина – всички те обединени от мотото на фестивала - " Reconnect - да се свържем още веднъж посредством киното ".

Фестивалът беше открит с кино лентата " Повелителят на горите " на носителят на Оскар Фолкер Шльондорф, който дойде в България, с цел да показа персонално своя план. Филмът предава
вдъхновяващата история на австралийския агроном Тони Ринаудо и неговия революционен способ,
който съумява да се пребори с пустинната суша, създавайки десетки декари гора върху безплодни
и изоставени земи в Африка. 

Актрисата Джералдин Чаплин, дъщерята на именития артист Чарли Чаплин ще бъде един от специфичните посетители на фестивала. Тя ще получи " Наградата на София " - на Столичната община. Заедно с режисьорката Джесика Удуърт ще показват най-новия им взаимен план " Лука ", оповестява Нова тв.

СФФ продължава до 31 март, само че ще има своето онлайн наличие в една от най-големите български платформи за видеосъдържание до 9 април. Председател на журито е световноизвестният режисьор Милчо Манчевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР