Заплатите в Главна дирекция Охрана“ (ГДО) и Главна дирекция Изпълнение

...
Заплатите в Главна дирекция Охрана“ (ГДО) и Главна дирекция Изпълнение
Коментари Харесай

Йорданова: Пари за заплати има, но срещу реформи -

Заплатите в Главна дирекция „ Охрана “ (ГДО) и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) могат да бъдат увеличени още от 1 юли, в случай че се предложат ефикасни промени.

Това стана ясно след среща на министъра на правораздаването Надежда Йорданова с вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

" Проведохме извънредно интензивни и доста прагматични диалози. Така че процесът продължава. Както сме говорили, има заделен запас, който да бъде употребен за повишение на заплатите в ГДО и ГДИН. Но по тази причина ние би трябвало да предложим амбициозни промени. Представеното от нас беше признато като първа стъпка, само че има какво още да работим за оптимизация на работата ", сподели Йорданова.

Тя изясни, че до края на тази седмица предложенията би трябвало да са финализирани, с цел да може през идната постановлението за увеличение на заплатите да бъде импортирано в Министерския съвет.

" Ако идната сряда постановлението бъде признато в Министерския съвет, нарастването на заплатите на чиновниците ще стане факт още от 1 юли ", безапелационен бе правосъдния министър.

Преди диалога с оферти за министър председател Асен Василев и Йорданова на митинг пред финансовото министерство. Надзирателите упорстват за нарастване на заплатите след извършена оптимизация в Главната дирекция " Изпълнение на наказванията ". От синдиката на чиновниците на пандизите в България обявиха, че дават цялостна поддръжка на правосъдния министър за по-високи заплати против промени в Главната дирекция “Изпълнение на наказванията ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР