Заплатите на изпълнителните директори и на бордовете на държавните дружества

...
Заплатите на изпълнителните директори и на бордовете на държавните дружества
Коментари Харесай

Намаляват заплатите на изпълнителните директори и на бордовете на държавните дружества

Заплатите на изпълнителните шефове и на бордовете на държавните сдружения ще бъдат понижени, разгласи пред bTV министърът на стопанската система Богдан Богданов.

„ Направихме разбори на настоящото финансово положение. Виждаме съществени проблеми, свързани са с неефективно ръководство. Част от сдруженията имат през годините генерирани загуби. Въпреки това заплатите на бордовете не престават да порастват “, аргументира се Богданов.

Той разгласи, че в бордовете на другите сдружения към Министерството на стопанската система работят към 80 души, като всеки от тях получава приблизително по 4300 лева на месец, или над 360 000 лева на месец. Отделно изпълнителните шефове взимат над 14 000 лева месечно.

„ Има сдружения, които през годините са се трансформирали в едни рентиери – от дълго време са излезли от главния фокус на тяхната активност. Имат един сграден фонд, който отдават чартърен, изплащат си заплатите и едни представителни разноски. Представителните разноски също са забавен феномен “, разяснява още министърът на стопанската система.

Богданов даде образец изпълнителен шеф, който е изразходвал лимита от 20 000 лева на година за представителни разноски в първия месец, в който е назначен. Министерството ревизира проблема сега.

Министърът разгласи, че в бъдеще заплатите ще се дефинират по формула и по отношение на успеваемостта на предприятието. А броят на хората в бордовете ще бъде понижен с най-малко 1/3.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР