Заплата от държавата и допълнителни средства за издръжка са задължителните

...
Заплата от държавата и допълнителни средства за издръжка са задължителните
Коментари Харесай

Родители искат държавна заплата, за да станат приемно семейство

Заплата от страната и спомагателни средства за прехрана са наложителните условия, с цел да се съгласи българин да стане приемен родител и да отглежда в дома си непознато дете. Това демонстрира изследване на Националната асоциация за приемна грижа, представено от.
Парадоксално, само че и главната рецензия към е, че са се съгласили да оказват помощ против възнаграждение, разясниха от асоциацията. Само 10% от хората, които биха станали приемни родители, не слагат условия, демонстрира още изследването. 63% от българите не биха приели в дома си да отглеждат непознато дете в риск при никакви условия. Тези данни показвали наклонност за понижаване на интереса към приемната грижа в последните години поради офанзивите против правата на детето от религиозни организации и политически партии, разясниха от асоциацията.
 Удължават плана за приемна грижа в община Бургас с още една година Удължават плана за приемна грижа в община Бургас с още една година
Изпълнението на плана за приемна грижа - " Приеми ме 2015 ", се удължава до края на 2021-ва година. Споразумението за партньорство межд...
51% от българите са на мнение, че в приемна грижа се настаняват деца, изоставени от родителите си, че всяко четвърто дете в приемна грижа е жертва на принуждение, а за 14% от сънародниците ни децата в приемни фамилии са настанени от страната там заради беднотия. 1738 деца се отглеждат в 1947 приемни фамилии, демонстрират данните на Агенцията за обществено подкрепяне. Близо 10% са децата в приемна грижа, които имат увреждания. Най-много са отглежданите деца в учебна възраст (6-14 г.) – 647, и бебетата и децата до 3 година – 548. 80% от децата в приемни фамилии пък са настанени там, откакто при биологичните си родители са станали жертва на неприятна грижа, принуждение или корист.
Повече от половината деца, минали през приемно семейство, след това са осиновени. 70% от децата в приемни фамилии остават при него приблизително по година, а по-големите – до 5 година, демонстрират още данните на Агенцията за обществено подкрепяне. Във всяко пето утвърдено приемно семейство продължава да няма настанено дете, демонстрира още анализът. Най-много фамилии без настанени деца има в областите Търговище и Кърджали, където половината от утвърдените не се грижат за деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР