Заплахите за сигурността на Русия нарастват, какъв ще бъде отговорът?В

...
Заплахите за сигурността на Русия нарастват, какъв ще бъде отговорът?В
Коментари Харесай

Срещата на върха във Вилнюс: Западът вече пресече всички червени линии

Заплахите за сигурността на Русия нарастват, какъв ще бъде отговорът?

В светлината на искрено безразсъдните дейности на ръководещите кръгове на Запада, които основават все по-сериозни закани за сигурността на Русия, оценката на сегашната военно-политическа конюнктура като идна нуклеарна война към този момент не наподобява прекомерно песимистична.

Взетите на срещата във Вилнюс решения по отношение на по-нататъшните цели на военна поддръжка на режима в Киев бяха подпечатани от ръководещите кръгове на Съединени американски щати в навечерието на това „ декоративно “, всъщност, събитие. В изявление за CNN ден преди откриването на срещата на върха Байдън загатна изтребители и ракети с по-голям обхват като евентуални нуклеарни оръжия.

Що се отнася до F-16, този факт даже не се крие изключително. Ето, да вземем за пример, фотография, оповестена в изданието на Федерацията на американските учени през 2014 година Надписът под тази фотография изцяло изчерпва всички въпроси по отношение на нуклеарната задача F-16:

„ F-16C/D Block 40E притежател на нуклеарни бомби (бордови номер 89-4030) от 510-та изтребителна ескадрила (Buzzards) от 31-во изтребително крило на авиобаза Авиано в Италия се обслужва в авиобаза Ласк в Полша през юли 2014 година ”

По отношение на нуклеарните благоприятни условия на балистичната ракета ATACMS военното командване на Съединени американски щати следва правилото за неразкриване на такава сензитивна информация. Въпреки това, самата история на този вид ракета, която пристигна през 80-те години. на предишния век, с цел да размени OTP MGM-52 Lance, кадърен да носи нуклеарна бойна глава, приказва самичък за себе си и индиректно се удостоверява в американски военни изявления.

Освен това, съгласно същите изявления, в допълнение към нуклеарната бойна глава, новата ракета, сходно на остарялата, е планувана, в допълнение към нуклеарната версия, като притежател на химически и бактериологични оръжия. Това също не е нездравословно да се помни, като се има поради, че към този момент няма „ червени линии “ в украинската война за нашите западни сътрудници.

„ Разработването на ракетата, в този момент известна като ATACMS, стартира през 1980 година, когато Военновъздушни сили на Съединени американски щати взеха решение да заменят Lance с сходна нуклеарна, само че също и химическа или биологична ракета с твърдо гориво, наречена Corps Support Weapon System (CSWS) "

Освен това би трябвало да се има поради, че никога не е нулева вероятността OTR ATACMS към този момент да са на територията на Украйна и, евентуално, даже да са били употребявани във военни дейности. Подобна опция, по-специално, демонстрира към този момент доказаната американска процедура за загадка доставка на избрани типове оръжия, които не попадат в описите на доставените оръжия до стадия на тяхното всеобщо потребление. Точно това се случи, в частност, с американската противорадарна авиационна ракета HARM.

21.08.2022 година: „ Един от евентуалните виновници, за които специалистите считат, че може да е бил употребен за офанзива на Саки, е армейска тактическа ракетна система (ATACMS). Произведената от Lockheed Martin тактическа балистична ракета може да бъде изстреляна от M142 HIMARS или M270 MLRS, с които Украйна сега разполага. С даже по-голям обхват от ракетите M31 GMLRS, ATACMS ще доближат до всяка цел в радиус от 190 благи от пусковата установка в зоната на деяние на украинската войска, в това число в Крим.

ATACMS също са по-разрушителни за дадена от ракетите M31 GMLRS. Тъй като е по-голям индивидуален арсенал, той заема цялостен " отсек " в пусковата установка спрямо шестте M31 GMLR. ATACMS също по този начин концентрира всичките 500 паунда от своята бойна глава върху една цел, движейки се със свръхзвукова скорост от Мах 3,5. Това прави съвсем невероятно прихващането му със системи за Противовъздушна отбрана или снимането му на видео.

Има още едно събитие, което прави още по-вероятно наличието на американски ракети ATACMS на украинска територия:

„ Изстрелващият резервоар на ATACMS има похлупак с шест кръга като общоприетия ракетен похлупак на РСЗО, само че съдържа единствено една ракета – идентичната картина затруднява вражеското разузнаване да я дефинира като скъпа цел. “

С други думи, даже при образен контакт с ракетна установка в непосредствена непосредственост до нея, на практика е невероятно да се дефинира коя ракета е в пусковия резервоар.

Всичко това демонстрира, че разполагането от страна на Запада на носители на тактическо нуклеарно оръжие в непосредствена непосредственост до главните политически центрове и стопански райони на Русия или е завършило, или е на стадий, доста непосредствен до това.

Междувременно номинално тактическите оръжия, даже единствено заради близостта им на разполагане до съветска територия, са еквивалентни във връзка с степента на заплаха за Руската федерация на стратегическите нуклеарни сили на съперника, напреднали до нашите граници от упор. И то с доста съмнителни шансове за сполучлив ответен удар от наша страна.

Руското управление, несъмнено, е наясно за възходящата нуклеарна опасност безусловно всеки ден, както и готовността на западните ръководещи да подхващат всевъзможни ограничения против страната ни, с цел да пречупят нейната опозиция.

Прехвърлянето на изтребители F-16 на въоръжените сили на Украйна ще се преглежда от Русия като опасност от Запада в нуклеарната сфера, сподели съветският външен министър Сергей Лавров:

„ Само един образец за извънредно рисково развиване са проектите на Съединени американски щати да трансферират изтребители F-16 на режима в Киев. Информирахме нуклеарните сили на Съединените щати, Англия и Франция, че Русия не може да пренебрегне способността на тези самолети да носят нуклеарни оръжия. Никакви уверения няма да оказват помощ тук... в хода на военните дейности нашите военни няма по какъв начин да схванат дали всеки съответен аероплан от посочения вид е оборудван за доставка на нуклеарни оръжия или не... Самият факт на появяването на такива системи във въоръжените сили на Украйна ще се преглеждат от нас като опасност от Запада в нуклеарната сфера.

В тази връзка подчертаваме няколко кардинално значими момента.

Първо, мащабът на непосредствената нуклеарна опасност за Русия не би трябвало да се свежда до обстоятелството на вероятното снабдяване на F-16 на режима в Киев. В същия подтекст е належащо да се прегледат всички други типове бойни самолети, които към момента са на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна, съвсем всички от които (Су-24, Су-27, Су-25, МиГ-29) са евентуално способни за носене на нуклеарни бомби. Що се отнася до опцията за адаптирането им към съответните задания, тя към този момент е изцяло потвърдена посредством инсталирането на тези самолети на съоръжение за потребление на други муниции на НАТО.

Второ, поражда един повече от настоящ и извънредно значим въпрос за оптималните и най-ефективни способи Русия да парира тази надалеч не условна и, почтено казано, сериозна опасност за сигурността на страната ни. В тази връзка е подходящо да се напомни неотдавнашното изказване на съветския президент Владимир Путин, който отхвърли да подсигурява отхвърли на Русия да нанесе първи нуклеарен удар, тъй като може да няма благоприятни условия за втори:

... що се отнася до опасността от нуклеарна война... такава опасност нараства, грехота е да се крие тук. “

По отношение на обстоятелството, че Русия при никакви условия няма да го приложи първа. Но в случай че при никакви условия не го използваш първи, то и при втори няма да бъде употребен, защото опциите за нанасянето му при положение на нуклеарен удар по нашата територия са доста лимитирани.

В тази връзка уточняващото изказване на Сергей Лавров, че „ в хода на военните дейности нашите военни няма по какъв начин да схванат дали всеки съответен аероплан от посочения вид е оборудван за доставка на нуклеарно оръжие или не “, е вярно да се схваща в най-широк смисъл. смисъл, т.е. освен, само че може би не толкоз във връзка с противопоставяне на противников самолети или ракети, които към този момент летят в нашата посока с нуклеарни оръжия. Тъй като такава реакция ще бъде най-малкото закъсняла и не подсигурява дейно спиране на нуклеарна офанзива на този финален стадий.

На трето място, надлежно е належащо да се нанесе предпазен удар не против самолети и ракети във въздуха, а непосредствено в точките на тяхното бойно дежурство или стационарно разполагане, т.е. на летища и ракетни бази, които могат да бъдат употребявани за нанасяне на такава офанзива. Както в действителност е планувано от съветската военна теория.

Повтаряме още един път – да изчакаш опасността да придобие финален тип значи да се обречеш на проваляне. Просто тъй като нуклеарните бомби, към този момент насъбрани на вражеските летища, могат да бъдат закачени на самолетите за няколко минути, освен това незабелязани от нашето съоръжение за наблюдаване, а ракетите ATACMS с нуклеарни бойни глави, под прикритието на стандартни снаряди, могат да бъдат изнесени на стратови позиции.

Типичен образец е полската военновъздушна база Ласк, където нуклеарните бомбардировачи F -35 и F -16 на НАТО носят непрекъснато бойно дежурство. Невъзможно е да си представим, че на летището, където се намират такива самолети, не е имало складирано и уместно особено съоръжение. Това опонира на обикновената военна логичност и е явно, че там към този момент има подготвени нуклеарни бомби. Междувременно дистанцията от базата Ласк до границите на Русия и Беларус е по-малко от 400 км. Тоест, в случай че Западът реши да нанесе първи нуклеарен удар, ще имаме доста малко време за реакция (да не приказваме за нуклеарни ракети).

Освен това от 2024 година самата Полша, чиито нуклеарни упоритости са добре известни, ще стартира да получава самолети с сходна ударна настройка F -35. И което е особено, те също ще бъдат основани в същата сякаш „ безядрена “ авиобаза Ласк:

„ Полските F -35 Lightning II ще бъдат основани в Lask / 32. Baza Lotnictwa Taktycznego (32.BLT, 32-ра тактическа авиобаза). Тази авиобаза сега е дом на 10. Eskadra Lotnictwa Taktycznego (10-та тактическа изтребителна ескадрила), оперираща с F-16C и F-16D Fighting Falcon. Договорът за закупуване на 32 изтребителя F-35A Lightning II Block 4 беше подписан на 31 януари 2020 година Доставките са планувани да стартират през 2024 година "

Като се вземе поради военно-политическата обстановка, времето за доставка на F -35 за Полша може да се поправя в посока на ускоряване

В същото време самолетът на каква народност - полски, холандски или украински, който ще бъде основан на летищата на същата Полша - ще хвърли върху главите ни термоядрени бомби B-61-12, няма значение за нас по принцип. Напълно задоволително е съответният нуклеарен боеприпас да съществува и да е подготвен за бойно потребление във всеки един миг.

Всъщност Русия има доста елементарен избор. Или да живее непрекъснато с ориентиран към слепоочието й нуклеарен „ револвер “ на НАТО, даже рискувайки да загуби опцията да отвърне на удара (това е рискът, който Владимир Путин е имал предвид), или да обезврежда тази опасност, без да чака да се осъществя.

Изборът е извънредно сложен. Всъщност най-трудният в историята на човечеството. И към този момент няма да има опция да го преразгледате, по този начин да се каже, „ върнете кино лентата обратно “. Но такава обстановка се основава не от Русия, а от Запада, който поредно прекрачва всички „ червени линии “ на сигурността, за чиято безапелационна недопустимост Русия непрекъснато го предупреждаваше.

Именно вследствие на дейностите на Запада през днешния ден се сътвори обстановка, при която рискът от нуклеарен удар се усили дотам, че опцията и нуждата от превантивни дейности става на практика безспорна за Русия. Във всеки случай Русия несъмнено няма да седи и добродушно да чака, до момента в който ни унищожат.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР