Заплахите сред българите не спират. Те са ежедневие в социалните

...
Заплахите сред българите не спират. Те са ежедневие в социалните
Коментари Харесай

Люпчо Георгиевски: Заплахите срещу българите са ежедневие, комисар Вархеи разбра, че не сме проблем за РСМ

" Заплахите измежду българите не стопират. Те са всекидневие в обществените медии. Като отворите Фейсбук и видите какви работи се пишат, в ни една естествена страна по света не се виждат такива работи. Комисарят по разширението на Европейски Съюз - Вархеи, разбра че не сме проблем, а сме решението на Македония по пътя й към Европейски Съюз ", сподели ръководителят на българския клуб в Битоля, Люпчо Георгиевски в коментар за " Фокус " по тематиката за продължаващите нападки против българите в РСМ и срещите му с политици в Брюксел.

От думите му стана ясно, че на тези закани против българите в обществените мрежи управляващите не реагират. От 10 сигнала за закани, подадени от българския клуб в Битоля, няма нито една реакция от страна на управляващите.

Председателят на българския клуб " Иван Михайлов " разяснява за " Фокус " и срещите си в Брюксел, които организира неотдавна:

" В Брюксел имахме редица срещи с политици от Европейския парламент. Най-значителна беше срещата с комисаря по разширяването Оливер Вархеи. Там обсъдихме проблемите на македонските българи. Казахме, че не сме никакъв проблем в Македония, че сме решението по пътя на Македония към европейския съюз. Мисля, че той ни разбра ".

От институциите в Брюксел българите в РСМ чакат да се укаже на страната им да почита договорите, които тя е подписала - договора за добросъседство с България и френското предложение за стадиите, през които РСМ би трябвало да премине, с цел да получи късмет за участие в Европейски Съюз.

" След визитата ни в Брюксел тук (б.р.: в Скопие) ни одобри и министърът на външните работи, господин Буяр Османи. Той е първият политик в Македония, който ни одобри. Това го оценяваме като крачка напред за македонските българи - да отвори и други порти да се срещаме и с други политици в РСМ и дружно да решаваме проблемите, с които се срещаме тук ", сподели още Георгиевски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР