Заплахата от десен екстремизъм в съчетание с антиправителствен екстремизъм продължава

...
Заплахата от десен екстремизъм в съчетание с антиправителствен екстремизъм продължава
Коментари Харесай

Белгия предупреждава за заплаха от десен екстремизъм

Заплахата от десен екстремизъм в комбиниране с антиправителствен екстремизъм продължава да нараства в Белгия, предизвестява нов отчет на Държавната работа за сигурност, цитира Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга. Службата смята, че " будещата паника радикализация на младежите " е съществена наклонност в десния екстремизъм.

Вече от няколко години насам VSSE отбелязва, че десните екстремисти все по-често вземат на прицел държавното управление или други знаци на откритата власт, в това число пресата, политиците и учените - изключително вирусолозите. Десните екстремисти все по-често вземат на прицел държавното управление вместо " по-традиционни " цели, като да вземем за пример центрове за даване на леговище, джамии или синагоги. " След експлоадирането на войната в Украйна и повишението на цените на силата виждаме, че десните екстремисти още веднъж се пробват да провокират яд и ненавист против държавното управление ", показва службата за сигурност.

Агенцията отбелязва, че от ден на ден младежи в Белгия бързо се радикализират посредством своите компютри или смарт телефони, като някои от тях се трансформират в пропагандатори на ненавист и " клавиатурни войни ", подстрекаващи към ненавист и принуждение. " Будещият паника жанр и мощно омразното и напряко принудително наличие на техните послания на разнообразни платформи в обществените медии, като " Телеграм ", имат известни прилики с възхваляването на насилието от страна на " Ислямска страна " отпреди няколко години ", се споделя в отчета, написа Българска телеграфна агенция. 

През последните две години службата за държавна сигурност е предала на полицейските служби и прокуратурата няколко случая, свързани с радикализирани младежи. Някои от случаите са били свързани с малолетни с радикални нацистки и антисемитски възгледи, проповядвали ненавист и принуждение онлайн, а други - с младежи, които персонално са отправяли закани за принуждение. " Навременното разкриване и своевременното попречване на тези поддаващи се на усещания и импулсивни младежи, които се обръщат към насилието, ще бъде съществено предизвикателство за VSSE и другите разследващи служби и служби за сигурност през идващите години ", съобщи белгийската работа за държавна сигурност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР