Заплахата на Пакистан принудително да изгони нелегалните афганистански мигранти е

...
Заплахата на Пакистан принудително да изгони нелегалните афганистански мигранти е
Коментари Харесай

Талибаните се възмутиха от заплахата за експулсиране на афганистански мигранти от Пакистан


Заплахата на Пакистан наложително да изгони незаконните афганистански мигранти е " неприемлива ". Това разгласи през днешния ден Забихула Муджахид, представител на талибанската администрация в Кабул , оповестява " Ройтерс ". Той добави още, че афганистанците не са отговорни за проблемите със сигурността на Пакистан.

Припомняме, че във вторник служебното държавно управление на Пакистан дадеза на незаконните мигранти. Оттам пресметнаха, че има 1,73 милиона афганистански мигранти , които живеят в Пакистан без никакъв юридически статут.

" Поведението на Пакистан по отношение на афганистанските бежанци е недопустимо ", разгласява Муджахид в Twitter (x).
 Президентът на Пакистан разпусна Народното събрание
Президентът на Пакистан разпусна Народното събрание

Страната се готви за нови избори

Министърът на вътрешните работи на Пакистан Сарфраз Бугти аргументира репресиите с изказванието, че афганистанци са направили 14 от 24 самоубийствени атентата в Пакистан тази година.

Говорителят на талибаните отхвърли изказванието. " Пакистанската страна би трябвало да преразгледа своя проект. Афганистанските бежанци не са забъркани в проблемите със сигурността на Пакистан. Докато напущат Пакистан непринудено, тази страна би трябвало да ги толерира ", настоя Муджахид.

Ултиматумът на Пакистан към мигрантите пристигна след среща на цивилен и военни водачи за обзор на обстановката със закона и реда след двата, които убиха минимум 57 души. Бугти сподели, че един от атентаторите самоубийци е афганистанец и също по този начин.

Отношенията сред талибаните и пакистанското държавно управление се утежниха доста, като граничните конфликти краткотрайно затвориха основния търговски път сред съседите предишния месец.
 Ислямисти убиха пакистански бойци до афганистанката граница
Ислямисти убиха пакистански бойци до афганистанката граница

Поредно нахлуване в Северозападен Пакистан

Исламабад твърди, че екстремистите образоват бойци в Афганистан и възнамеряват офанзиви в Пакистан. Талибаните отхвърлят ​​тези обвинявания, като акцентират, че проблемите със сигурността на Пакистан са вътрешни.

През август беше назначено служебно държавно управление, което да управлява Пакистан до изборите, които се чакат през идните месеци. В резултат на несигурността и неустойчивостта в страната военните съумяха да упражнят повече въздействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР