Запитвали ли сте се някога какво подтиква творците, чиито импулси

...
Запитвали ли сте се някога какво подтиква творците, чиито импулси
Коментари Харесай

10 причини, заради които си струва да творим

Запитвали ли сте се в миналото какво подтиква създателите, чиито импулси у тях подбуждат желанието и устрема за реализиране на концепцията си. Тук ще се разкрият най-типичните аргументи за това за какво да си вършим труда, като стартираме едно креативно начало в нашия монотонен живот.

В днешното забързано всекидневие и еднообразност обсипваме себе си и околните си с ненужни отрицателни страсти, които могат да ни доведат до мрачни мисли и цялостна сивота. В подобен миг би трябвало съответно да помислим над обстановката и да се избавим от безпокойството и паниките.

На помощ идва мотивацията към смяна. Някои хора избират да се отдадат на своята креативна активност, която са избрали още в самото начало. Но за какво се залавят с това мъчно начинание? Е, имаш към този момент тази опция да узнаеш.


1. Детската фантазия

Блянът… Още от дребни желаем да го превърнем в действителност като огромни. Какво по-вълнуващо и красиво има от копнежа някой ден да приключим сполучливо задачата си. Нашият живот е като житейски сюжет, в който ние изписваме думите, които мислим, че би трябвало да изговорим. Действията, които считаме, че са най-правилни да предприемем. Но всичко това защо?! Дори не знаем дали сме тръгнали в вярната посока! Единствената съкровена фантазия, която остава вечно в сърцето ни, е някъде в незнайното бъдеще, която може би ни чака, а може би не. От нас зависи дали ще се стремим да поемем по пътя на реализирането ѝ.

2. Непрестанният усет, вълнуващ незабавно душата

 10 аргументи, поради които си коства да творим

Когато мислиш за концепцията, върху която желаеш да работим, настава време, в което искаш да оставим всичко настрани. Но след минути осъзнаваш, че у теб не се въдворява това цялостно успокоение, когато знаеш, че не си извършил всичко, което изплува в съзнанието ти. Защо ли? Защото толкоз сме погълнати от работата си, че дори не възприемаме за обикновено това, че сме се отделили от работното си място за толкоз дълго време. Дали ще е изобразяване, свирене, писане, създаване на планове и така нататък ние не стопираме да демонстрираме интерес и да навлизаме все по-надълбоко с креативното начинание. След време е допустимо да прерасне в нашата бележита професионална кариера. Кой знае?!

3. Емоционално интелигентни

Да разбираш в днешно време другите персони е мъчно. Творящите хора ще се стараят да проявят същинска поддръжка и внимание за тези, които обичат. Този фактор е извънредно значим за качеството на креативната им работа. Но пък от своя страна не усещат ли последователност от околните си, те са склонни да се изгубят в лабиринта на подозренията и безсмисленото битие. Затова са и толкоз специфични и същински.


4. Спокойна и заслужена душевна премия

 10 аргументи, поради които си коства да творим

Безспирното любознание към себеусъвършенстването е тяхното наслаждение по време на работата. И завършващата крайна част, която обсипва душата им с вътрешно спокойно равновесие е крайното парче от пъзела. Мигове като тези ги карат да се замислят, че хубостта която основават, оформя цялостния образ на живота им след осъществяването.

5. Бягане от действителността

Да се потопи индивидът в света на творчеството е голям плюс. Подтикът, който го притегля идва от сърцето. Именно то диктува безусловно всичко. Реалността, която тягостно ни въвлича в бездействието, може да ни съсипе. Творчеството ни оказва помощ да се избавим от тези беди. Творците са обкръжени от хора, които могат да обменят забавни хрумвания и оферти между тях. Те се впускат в света, в който са най-хубави. А точно да основават хубост и изгоди за обществото.

6. Пълноценен живот

 10 аргументи, поради които си коства да творим

Ние отговаряме за себе си и нашия разцвет за в бъдеще. Ние сме тези, които най-много ще би трябвало да повярват в личните си благоприятни условия. Фокусирайки се върху дребните ежедневни цели, създателят води подобаващ и здравословен живот, за който се стреми непрекъснато.

7. Всеотдайни

Когато пристъпваме в стадия на реализирането на идейния ни план в главата, имаме потребност от четири съществени качества: неизменност, въображение, себекритичност и непрекъснато усърдие. Изчезне ли едното, всичко се разпада. А в случай че съумеят да се хармонизират между тях, в даден миг времето ще покаже своя принос. Не успят ли да намерят салдото, създателите се радват, че най-малко са се пробвали.


8. По-добри и положителни хора

 10 аргументи, поради които си коства да творим

Който се занимава с изкуство, доста добре знае, че хората, които проникват в същинската хубост на нещата, са тъкмо тези, които най-вече обичат живота и се стремят да му придадат още по-удовлетворена креативна тръпка. Творците излъчват топлина, която им оказва помощ да бъдат съвършените слушатели и положителни емпати, радвайки се на живота подобен, какъвто е.

9. Устремени към креативните висоти

Понякога настъпват спадовете. Да стоим и да си пропиляваме времето, отказвайки се от гения, който притежаваме е най-страшното за един актуален човек. Нека за момент да си представим, че сме един млад орел, който се учи да лети за първи път. Не се отхвърляме, макар че се устремяваме право против мощните течения. Повличат ни надолу, само че още веднъж опитваме. Защо продължаваме да летим, когато не му се вижда краят на подозренията, които ни обсипват с мисълта, че няма да успеем? Защото, макар умората, ние оставаме невъзмутими и жадуваме да разперим крилата си, отдалечавайки се от майчино ни гнездо. И даже да сме малко неуверени, ние сме тази птица, която е величествена и целеустремена към висините.

10. По-приемствени и състрадателни

 10 аргументи, поради които си коства да творим

Енергията, която носи всеки един създател е несравнима. Стремят се да гледат на света, както по метода, с който претърпяват чувството, че основават изкуство. Опитват се да вникнат в същинската същина. Отнасят се с другите по този начин, както те със себе си. Да демонстрираме своята съпричастност и добрина, където и с който да се намираме, е едно от най-светлите, благи и редки жестове в днешно време.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР