Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели.

...
Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели.
Коментари Харесай

Спряха записванията за летния сезон. Влиза ли браншът в нова криза?

Записванията за летните почивки у нас на процедура са спрели. След здравната рецесия туристическият отрасъл влиза в нова такава, показват туроператори.

" Буквално са спрели записванията ни за летния сезон. Валят и анулации. Всяка една позитивна вест би привлякла интереса на интернационалните туристи, нашето Черноморие е подвластно от тях. А в Германия единствената информация е за мините в Черно море ", сигнализира ръководителят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и член на УС на Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) Сийка Кацарова.

Тя е безапелационна, че за спасяването на летния сезон би трябвало да се прибегне до спешен пиар.

" Хората са тотално депресирани от 2 години пандемия, 2 години ограничения. Сега желаят независимост, само че са обезпокоени от войната. Ние сме в района и неналичието на всякаква информация... Мълчанието не е злато ", акцентира Кацарова.

Според ръководителя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, украинските бежанци се чака скоро да бъдат поканени за сезонна работа.

" Ако не се удължи " 60/40 " обаче, какъв брой хотелиери ще могат да възнамеряват да назначат личен състав? Основният проблем е още веднъж в обществената сфера ", уточни Кацарова пред bgonair.

По думите ѝ цифровата реклама на родния туризъм не е задоволителна в чужбина.

" Не съм от поколението, което стои онлайн. Да, цифровата реклама е значима за младото потомство, само че не и в Германия за работещите хора със фамилии ", посочи тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР