Записът на видеоклипове с помощта на смартфони стана ежедневие. Всеки

...
Записът на видеоклипове с помощта на смартфони стана ежедневие. Всеки
Коментари Харесай

Zhiyun Smooth-Q: 3-осов ръчен стабилизатор

Записът на видеоклипове благодарение на смарт телефони стана всекидневие. Всеки обича да снима хубаво видео и да улови в кадър фамилните събития, рождените дни, почивките. Лесно е – просто изваждате смарт телефона и снимате.
Въпреки че най-новите модели смарт телефони имат страхотни камери, тяхната стабилизация не може съвършено да стабилизира фрагмента, изключително когато мобилното устройство се движи. Ако записваме видео до момента в който вървим, клиповете стават малко нестабилни. За да заснемем нещо по-професионално, имаме потребност от устройство, което добавя смарт телефона и не разрешава появяването на недостатъци, провокирани от придвижването на потребителя.

За да имаме добре нормализирано видео, би трябвало да прикачим телефона към гимбал. Единствената не толкоз занимателна част от потреблението на високите технологии е цената, която плащате. За благополучие, съществува компания, която създава гимбали на половината цена от конкуренцията. Представяме ви:
Zhiyun Smooth-Q: 3-осов ръчен стабилизатор – гимбал


Този бюджетен гимбал е създаден от Zhiyun през 2017 година. Целта на производителя е да запълни пазарната ниша, образувала се от високото търсене на ръчни стабилизатори и тяхната относително висока цена.
Дизайн


За да се понижат разноските при производството на гимбала, дръжката на стабилизатора е направена от здрава пластмаса. В съпоставяне с конкуренцията това е по-евтино. Органите за ръководство са доста комфортни и лесни за потребление, до момента в който държите в ръцете си Smooth-Q. Скобите за слагането на телефона са доста здрави и дават опция за неговото закрепване както в хоризонтално, по този начин и във отвесно състояние. Обикновено балансирането на телефона в гимбала не е елементарно. Но при Smooth-Q нещата стоят по различен метод. За да регулирате дължината на рамото и да настроите противотежестта е задоволително да разхлабите един винт и да изберете вярната позиция. В този гимбал могат да бъдат инсталирани смарт телефони с височина до 6 инча и тегло до 220 грама. Освен самия гимбал, получавате и microUSB зарядно и доста хубав калъф за носена на стабилизатора.
Акумулаторна батерия


Гимбалът се продава с незаредена батерия. Докато конкурентните ръчни стабилизатори имат акумулатори за 4 часа работа (например DJI Osmo Mobile с 980 mAh), Smooth Q разполага с мощна акумулаторна батерия. Нейният потенциал е 2000 mAh и разрешава 12 часа самостоятелна работа. Батерията не може да се изважда от устройството. Зареждането лишава единствено 2 часа. В долната част на гимбала е подложен USB порт, от който можете да зареждате своя смарт телефон.
Управление и програмен продукт


Контролните бутони са ситуирани ергономично. Поставен е сензитивен сензорен стик за килване и завъртане на мобилното устройство. Възможно е изключването на някои оси за стабилизиране, с цел да се осъществя резултат на придвижване. Режимите „Lock“, „Follow“ и „Full“,създават разнообразни резултати на придвижване. Има и други функционалности за ръководство, които работят единствено посредством приложението на Zhiyun, което може да бъде изтеглено от уеб страницата на производителя. Когато свързвате телефона с гимбала посредством Bluetooth безжична връзка, можете да употребявате контролите за мащабиране, плъзгане и запис. Приложението за iPhone към този момент работи по-добре от това за Android, само че това е краткотрайно и още със идващото възобновяване всичко ще стане еднообразно.

След инсталирането на приложението би трябвало да извършите следното: включете Bluetooth на вашия телефон и натиснете бутона за свързване. Появява се прозорец с редица настройки, даващи опция за калибриране и по-късно за преминаане в режим на камера. Интерфейсът е елементарен за потребление, само че наподобява малко необичайно, тъй като се употребява и при монтиране на екшън камери. Но въпреки това е вградена функционалност за следене местоположението на човешкото лице – Smooth Q „следва“ определения обект, до момента в който записвате и се движите.
Производителност


Гимбалът е елементарен за потребление, само че изисква малко процедура. Smooth Q автоматизирано се калибрира след включване и можете да го употребявате незабавно. Резултатът е страховит. Стабилизацията работи отлично при вървене и при по-слаби придвижвания. Много смарт телефони имат вградена електронна функционалност за стабилизация на фрагмента и потреблението на композиция от двете благоприятни условия дава в действителност отлични резултати. Използват се безшумни безчеткови електродвигатели, които не издават тон при ориентиране на гимбала и в клипа няма спомагателен звук. Навярно ще забележите, че времето за реакция при потребление на стика на устройството не е доста малко. Това е проблем на всички гимбали и е добре, ненапълно да насочвате стабилизатора с ръце.



В този ценови диапазон (по-евтин няма) 3-осовият гимбал Zhiyun Smooth-Q е най-хубавият. Батерията устоя 12 часа с едно зареждане и това е огромно преимущество по отношение на конкуренцията. Софтуерът би могъл да е малко по-добър, а пластмасовата ръкохватка наподобява евтина, само че това не оказва въздействие върху качеството и вашата камера ще бъде постоянно нормализирана. Zhiyun съумя да сътвори отличен бюджетен ръчен стабилизатор, който е елементарен за конфигурация и ръководство. Ако не разполагате с огромен бюджет, това е най-хубавото решение, предлагано от интернет магазина Tomtop.



Гимбалът Zhiyun Smooth-Q може да бъде закупен отсам
Код на електронния ваучър за $20 отстъпка ZYHG
Крайна цена: $99
Платено съобщение
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР