Записаните в Medicare ще платят около $10 повече през следващата

...
Записаните в Medicare ще платят около $10 повече през следващата
Коментари Харесай

Месечните премии по част B на Medicare ще се повишат с близо $10 за 2024 г.

Записаните в Medicare ще платят към $10 повече през идната година за своите месечни награди по част Б, оповестиха Центровете за услуги на Medicare и Medicaid в четвъртък.

Стандартната месечна награда за Medicare Part B ще бъде $174,70 за 2024 година по отношение на $164,90 тази година. Премиите варират според от прихода на бенефициента.

Скокът се дължи основно на плануваните нараствания на разноските за опазване на здравето, сподели CMS. Фактор са и заплащанията, които организацията предложи да направи на лечебни заведения, които нормално обслужват по-голям дял пациенти в неравностойно състояние. Върховният съд постанови предходната година, че Министерството на здравеопазването и обществените услуги на Съединени американски щати не е спазило верните процедури при разнообразни равнища на възобновяване на разноските в програмата за медикаменти 340B, ориентирана към тези лечебни заведения.

Освен това годишното приспадане по част Б ще се увеличи до $240 през 2024 година, нарастване с $14.

Medicare Част B обгръща лекарски услуги, извънболнични болнични услуги, избрани домашни здравни услуги, продължително здравно съоръжение и някои други медицински и здравни услуги, които не са обхванати от Medicare Част A.

Нарязване на общественото осигуряване

Увеличението на наградата значи, че пенсионерите ще видят месечно нарастване от по-малко от $50, приблизително, в своите обществени осигуровки през идната година.

Годишната промяна на разноските за живот на получателите на обществено обезпечаване ще бъде 3,2% за 2024 година, което е доста по-малко нарастване от подтикваното от инфлацията нарастване през последните две години, разгласи Администрацията за обществено обезпечаване в четвъртък.

Месечните заплащания на пенсионерите ще се покачат с 59 $ до почти 1907 $, започвайки от януари, само че това е преди автоматизирано да бъдат приспаднати наградите на Medicare.

Премиите за Medicare скочиха през последните години.

Стандартната месечна награда скочи с 14,5% до $170,10 през 2022 година, значително заради планувания скок в разноските заради ново скъпо лекарство за заболяването на Алцхаймер, наречено Aduhelm. След това обаче производителят понижи цената и CMS ограничи покритието на лекарството.

Това докара до понижаване на общоприетите месечни награди с $5,20 до $164,90 за тази година. Това беше първият спад на годишна база от повече от десетилетие.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР