Запазва се тенденцията за трайно намаляване на заболеваемостта от COVID-19

...
Запазва се тенденцията за трайно намаляване на заболеваемостта от COVID-19
Коментари Харесай

Здравният министър: 47.5% по-малко заразени с COVID-19 през последната седмица

Запазва се наклонността за трайно понижаване на заболеваемостта от COVID-19 в страната. За миналата седмица тя е спаднала с 47.5% по отношение на миналата, разгласи здравният министър Костадин Ангелов при визитата си в Бургас.
Той се срещна на място с активността на държавния здравен надзор и със основаната от лечебните заведения в региона организация за работа в изискванията на COVID-19.
На територията на региона има регистрирани 398 случая на COVID-19. Активните сега са 94. 20 пациентa са настанени в лечебни заведения.
„ Седем са в УМБАЛ - Бургас, един ще бъде изписан днес”, сподели министър Ангелов.
По думите му най-тежък е казусът с личния състав в лечебните заведения и той не е единствено за Бургас, а за цялата страна. Основният дефицит е на медицински сестри. Проф. Ангелов сподели, че ще се работи за решаването на този проблем. В момента главната заплата на сестрите в УМБАЛ-Бургас е 800 лв.. Според това в кое поделение работят, получават спомагателни материални тласъци. Така, съгласно министъра, заплатите им са над 1 000 лв.. През август щели да дойдат спомагателни средства за болничното заведение, които ще са ориентирани само към стимулиране на личния състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР