Запазва се тенденцията предпочитанията да са към паралелки с чужди

...
Запазва се тенденцията предпочитанията да са към паралелки с чужди
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Интересът към език, различен от английския, продължава да се налага като тенденция

Запазва се наклонността желанията да са към паралелки с непознати езици, това демонстрира анализът след първото класиране на кандидатстването след 7. клас в столицата.

" И тази година в общи линии се резервираха Топ 10, дори бих споделила Топ 20, от учебните заведения с най-голям бал, като вътре има разнообразни несъществени разбърквания. Това, което прави усещане е, че ТУЕС излезе на второ място и измести Немската гимназия. Но разликата сред СМГ, която към този момент държи " палмата на това състезание " години наред, е повече от 26 точки ", уточни Ваня Кастрева - шеф Управление на образованието - София-град.

Кастрева сподели още, че напред излиза Националната природо-математическа гимназия, все по-желани са и професионалните учебни заведения.

" И тази година преди всичко е 22-ро СЕУ - комбинацията британски с испански, следвана от 32-ро, още веднъж профил " Чужди езици ", следва Испанската гимназия. Изобщо чуждоезиковото образование е предпочитано за огромен % от столичните възпитаници. Те са поискали над 2 хиляди пъти съответната паралелка ", добави Кастрева.

Друг извод е, че ползата към език друг от британския продължава да се постанова като наклонност, изясни Ваня Кастрева:

" Аз постоянно поучавам родителите да създадат по този начин своя избор, че в края на гимназията учениците да знаят добре най-малко два непознати езика. Надявам се всички да създадат своя добър избор, да съблюдават софтуерните периоди, с цел да не пропуснат опцията да се запишат в мечтаното учебно заведение. "

Още от изявлението с Ваня Кастрева и шефа на СМГ Антоан Тонев вижте в директното включване на Софи Цветкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР