Запазва се рискът от проникване на членове на терористични организации

...
Запазва се рискът от проникване на членове на терористични организации
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Запазва се рискът от проникване на терористи чрез бежанските потоци в България

Запазва се рискът от навлизане на членове на терористични организации посредством бежанските потоци в България. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Той сподели, че са извършени две съвещания на Националния контратерористичен център в подтекста на почналото на 7 октомври нахлуване от страна на палестинската терористична организация „ Хамас “ против Държавата Израел и ответната реакция на израелските отбранителни сили - интервенция " стоманени мечове ".

 

Днес в 13:30 ч. е заседавал Националният контратерористичен център с представители на екипа за взаимна активност, формиран от чиновници на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, ДА “Разузнаване “, работа „ Военно разузнаване “ към Министерството на защитата и работа „ Военна полиция “ към МО, уточни Тончев. Той увери, че все още отсъства оперативна информация, в това число и от партньорски служби, както и индикации за осъществяване на терористични набези против израелски и еврейски обекти в Европа и в България. Липсва информация за характерни проекти и планове на пребиваващи в България членове на рискови групи за осъществяване на похищения по отношение на израелски и еврейски обекти.

 

Шефът на ДАНС съобщи, че специалистите, участващи в срещата, са предложили да се резервира настоящото трето, ниско равнище на нерешителност за опасност от тероризъм на територията на страната. Реши се да се резервира жълта предупредителна степен на подготвеност в Министерство на вътрешните работи, ДАНС и всички служби, сподели Тончев.

 

Запазва се степента на подготвеност за реагиране – жълто в Министерство на вътрешните работи по защитата на публичния ред и държавните граници, с акцент върху сигурността на израелски и еврейски обекти, посолството на Държавата Израел, израелски религиозни обекти и еврейски културни центрове, летища, железопътни и автогари. Запазва се жълта степен на реагиране за Министерството на превоза и известията. За всички останали министерства и ведомства степента за реагиране остава зелена, уточни шефът на ДАНС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР