Запазва се позицията на България във връзка с преговорите на

...
Запазва се позицията на България във връзка с преговорите на
Коментари Харесай

Президентът Радев с извънредно изявление

Запазва се позицията на България по отношение на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз. Това стана ясно след Консултативният съвет по национална сигуроност при президента, съобщи България он ер.

" Преди 30 година България първа в света призна днешна Северна Македония като самостоятелна страна. България в никакъв случай не е отричала правото на жителите да се самоопределят на база лично съзнание. Ние държим на цялостното пълноправие на своите жители с тези на РСМ. Десетилетната политика на дискриминация на македонските българи, които са жители на Европейски Съюз, ескалират в обществени офанзиви ", съобщи след КСНС президентът Румен Радев. 

Той акцентира, че са нужни дейности, които да покачат доверието  във всички области от съвместен интерес. Начертани са съответни точки, които държавното управление да следва.

" Министерският съвет би трябвало да извършва националната позиция на България като съблюдава условията от Договора от 2017 година и Декларацията на 44-ото Народно събрание. Даването на единодушие за започване на договаряния да не се обвързва със периоди, а с реализиране на действителни резултати, в това число по повод правата на македонските българи ", акцентира Радев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР