Запазете си датата 21 ноември за концерта Швейцарска чувственост и

...
Запазете си датата 21 ноември за концерта Швейцарска чувственост и
Коментари Харесай

Талантливата Вилиана Вълчева дирижира премиерна за България творба

Запазете си датата 21 ноември за концерта „ Швейцарска страст и европейска романтика “, отдаден на 100-годишнината от рождението на швейцарския композитор Паул Хубер. За първи път в България ще прозвучи неговата творба Концерт за орган и оркестър.

Паул Хубер е създател на повече от 400 творби, измежду които камерна музика, осъществявания за орган и опера, както и на над 200 хорови произведения.
Концертът се провежда със съдействието на Посолство на Швейцария в България.

Вилиана Вълчева приключва междинното си обучение в Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ в родния си град Варна със компетентност Пиано, след което незабавно е призната да учи в Hochschule der Künste в столицата на Швейцария – Берн, както и по-късно камерна музика в Нюшател. Паралелно стартира да се занимава и с диригентство, което я води в Люцернския университет по музика в класа на дългогодишния основен диригент на Цюрихска опера проф. Ралф Вайкерт, където през 2010 пази с отличие Магистърска степен по оперно-симфонично диригентство. През 2013 година стартира работа в Люцернския оперен спектакъл като репетитор и помощник на основния диригент, където е ангажирана за три креативен сезона. Същата година, след конкурс, печели и място за процедура в нова продукция на Цюрихска опера при основния диригент Фабио Луизи. Междувременно от 2014 до 2017 година е и диригент в Държавна опера – Варна. През 2018 година има задължения в разнообразни продукции на италиански оперни театри.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР