Запасите от природен газ в Германия са намалели до тревожно

...
Запасите от природен газ в Германия са намалели до тревожно
Коментари Харесай

Берлин: Нивата от запаси на газ в Германия са тревожни

Запасите от природен газ в Германия са намалели до " обезпокоително " равнище, съобщи представителят на Министерството на стопанската система. Опасенията от вероятно навлизане на Русия в Украйна оказват спомагателен напън върху енергийните доставки, сподели тя.

" Разбира се, ние следим обстановката с равнищата на предпазване и тя сигурно е тревожна ", сподели представителят по време на постоянната държавна конференция.

В момента запасите са 35-36%, което е под " сериозното равнище " от 40%, което съгласно немското държавно управление е належащо, с цел да издържи страната седем следващи дни на рисково захлаждане.

За да се преодолее 30-дневна серия от по-умерено студено време, складовете би трябвало да са цялостни на половина.

През 2020 година запасите в никакъв случай не са слизали под 71%, сочат данни на индустриалната група Gas Infrastruture Europe.

Тъй като към 40 % от потребявания в Европа газ идва от Русия, Москва е обвинена, че се възползва от напрежението на международния пазар, с цел да понижи предлагането и да увеличи цените.

В изявление за седмичника „ Die Zeit “ ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че има " от ден на ден признаци, че Кремъл употребява доставките на газ като политически лост ", оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР