Запалителните свещи в автомобила трябва да се сменят в съответствие

...
Запалителните свещи в автомобила трябва да се сменят в съответствие
Коментари Харесай

Хиляди левове за ремонт на колата заради масова грешка със смяната на свещите

Запалителните свещи в автомобила би трябвало да се сменят в сходство с наредбите на производителя, като самата процедура не е изключително комплицирана. Много водачи обаче я правят, без даже да знаят за заплахите, които крие, предизвестяват автомонтьори, написа " Актуално ".

Няколко са съществени неточности, които се вършат при промяната на запалителни свещи. И тъкмо такива пропуски могат да доведат до скъпи поправки. Например, значимо е авансово да се почисти корпуса на мотора и гнездата на свещите със сбит въздух. Мръсотия, прахуляк и парчета, останали в цилиндрите, могат в последна сметка да надраскат стените и да повредят буталата.

Също по този начин е доста значимо запалителните свещи да се сменят в периода, предложен от производителя. В противоположен случай свещта може да заседне и ще бъде доста мъчно да я развиете. Повредата на резбата може да докара до промяна на главата на цилиндъра.

Същият печален резултат може да бъде породен от прекомерно стягане на запалителните свещи при промяната им и, назад, от прекомерно слабото им завинтване, когато свещите остават незадоволително затегнати.

Друго, което би трябвало да се знае, е, че не можете да спестите от свещи и да купите допустимо най-евтиния аналог. Струва си да закупите висококачествени свещи, които освен устоят нужния интервал, само че и няма да се счупят по време на монтаж или ремонт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР