Западните танкове на Украйна – Challenger 2s, Leopard 2s и

...
Западните танкове на Украйна – Challenger 2s, Leopard 2s и
Коментари Харесай

Forbes: ВСУ ще загубят още повече Abrams заради руските танкове и артилерия

Западните танкове на Украйна – Challenger 2s, Leopard 2s и M-1 Abrams – са предпочитани цели за съветските сили
Руските танкове и артилерия сигурно ще нанесат спомагателни вреди на американските танкове M1 Abrams в Украйна. Това съобщи военният колумнист на Дейвид Акс.

Западните танкове на Украйна – Challenger 2s, Leopard 2s и M-1 Abrams – са предпочитани цели за съветските сили. По явни оперативни аргументи, несъмнено, само че също и тъй като всеки удар по западен танк е чиста агитация.

Въпреки че са основни цели и макар неотдавнашния дефицит на артилерийски снаряди в Украйна – дефицит, който принуди украинските бригади да се бият наоколо, вместо далеко – украинската войска до момента е изгубила единствено три от своите 31 създадени в Америка М-1, които можем удостовери. Поне още един Abrams е развален.

Не е ясно какъв брой от членовете на екипажа - четирима във всеки танк - са избягали.

В момента съветските противотанкови управляеми ракети наподобява са основните убийци на украинските М-1. Ако е по този начин, това е безапелационен мотив за оборудването на Abrams със система за предизвестие за ракети. Но помнете: има доста други способи да извадите танкове.

47-ма механизирана бригада е единственият оператор на Abrams на украинската войска. Бригадата влезе в деяние северно от Авдиевка, мястото на зимната атака на Русия, в края на предходната есен – и М-1 дойдоха малко по-късно, заменяйки дребното оживели Leopard 2A6 на бригадата.

М-1 бяха в разгара на борбата, до момента в който украинците се отдръпнаха от руините на Авдиевка и откриха нова отбранителна линия на няколко благи на запад. Там 47-а бригада и прилежащите елементи стопират настъплението на руснаците.

47-ма загуби първия си M-1 на или преди 26 февруари, когато съветски дрон за наблюдаване от първо лице удари отделението за муниции на танка и провокира пожар, който в последна сметка го унищожи. Възможно е взривната врата, която нормално би предотвратила навлизането на пламъци в отделението - и готвенето на 120-милиметровите съществени муниции на оръдието - да е била отворена по време на удара, само че е мъчно да се каже сигурно.

Вторият Abrams беше свален от строя на или преди 3 март - този път съгласно известията от лазерно насочвана противотанкова ракета Корнет, която удари релативно фино предпазената страна на корпуса на танка и мина тъкмо през прикрепената избухлива реактивна ризница M-19. Корнетите имат тандемни бойни глави: първият заряд почиства бронята; вторият експлодира вътре в резервоара.

Втора ракета удари купола, последвана от FPV дрон, само че това беше първата ракета - и пламъкът вследствие на нейния удар - който съумя в 69-тонния M-1.

М-1 е крепък танк. Но не е по-неуязвим от всеки танк във война, която е изяла повече от 6000 съветски танка и най-малко 700 украински. Свикнете да гледате разрушените и изоставени Abrams в Украйна ”, се споделя още в публикацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР